Reçete İngiliz. 4 malzemenin aynı oranda kullanılması ile oluşan yoğun bir kek türü. 4 malzeme malumunuz yumurta,şeker,un ve yağ.
Ama hayranı olduğum Rose L.B. bu reçeteyi öyle leziz bir hale getirmiş ki normalde çok tıknaz bulduğum ve açıkçası yarım dilimini zor bitirdiğim bu keki çarçabuk bitirdim.
Haşhaş ve limon ikilisini çok sevdiğim için belki bana güzel geldi diye düşünsem de bu kekin aynı gün tüketilmesi benimle aynı düşünüldüğünün bir göstergesi sanırım :)
LİMON ŞURUPLU HAŞHAŞLI POUND KEK
Tarif Cake Bible kitabından
Kek için :
3 tbsp süt
3 large yumurta
1+1/2 cup kek un
3/4 cup şeker
3/4 tsp kabartma tozu
1/4 tsp tuz
1 tbsp limon kabuğu rendesi
3 tbsp haşhaş
185 gr tereyağ oda sıcaklığında
Şurup için :
1/4 cup taze limon suyu
1/4 cup + 2tbsp şeker
Bir kapta süt ve yumurtayı çırpın. Diğer bir kapta tüm kuru malzemeleri mikserle 30 saniye karıştırın ardından tereyağını ve sütlü karışımı iki kez eklenecek şekilde kuru karışıma ekleyin. Yüksek ayarda mikserle 1 dakika çırpın.
4 cup sıvı alan baton kek kalıbınızı hazırlayın ve karışımı içine ekleyin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Eğer bir kürdan batırıp kontrol ettiğinizde pişmemişse üzerine aliminyum folyo serip 5 dakikada bir kontrol ederek maksimum 30 dakika daha pişirin.
Şurup için karışımı hazırlayın ve bir cezvede birkaç saniye kaynatın ve kenara alın.
Pişen kekinizi kalıpta 10 dakika dinlendirin. Ardından şurubun yarısını üzerine gezdirin. Şurubu çektikten sonra bir tel ızgaraya keki ters çevirin ve kalan şurubu kekin alt zeminine de gezdirin. Şurubu çekip tadının oturması için 24 sonra servis önerisi var ama sabah yapıp benim gibi akşam dayanamayıp yersenizde tadının gerçekten çok güzel olduğunu farkedeceksiniz :)
Sevgilerimle..
gokche!