Dilek (bulutagaci) ile kısa zamandır tanışıyoruz aslında. Ama bazı insanlarla kırk yıllık dostmuşsunuz gibi samimiyetiniz olur da sürekli görüşmek konuşmak dertleşmek istersiniz ya, kısa zamanda bizde böyle olduk! :) Kendi yaş grubumdan bir blogger bulmanın verdiği mutluluktan olsa gerek hayatla mutfakla kendimizle alakalı her bilgiyi birbirimize gönderir haldeyiz.
Bir süre önce Newyork'a gidince araya giren kilometrelere biraz bozulsam da kendisini geliştirme yolundaki azminden dolayı onunla gurur duyuyorum! :) Kendimi nasılsa her geldiğinde görüşüyoruz diye avutuyorum.
Bu avutmalarım arasında Dilek bana sürekli eli kolu dolu halde geliyor. En son geldiğinde de elinde biscoff kremaları vardı. Damak tadımızın yakın oluşu benim için en büyük avantaj sanırım neyi nasıl kullanacağımı tahmin ettiğinden olsa gerek ülkemizde olmayan şeylerle denemelerimi arttırmamı sağladı :) Birde blogu güncelleme konusunda bir miktar gaza getirdi :))
Çikolatayla hayal ettiğim biscoff önce basit bir şey olmasınla başladı ardından kremayla tamamlandı. Ben daha çok deneme yaparım ama öncelik bu pastanın olsun istiyorum.
Keki bir gece dinlendirdiğinizde yumuşaklığını nemliliğini arttırdığını göreceksiniz. Bence en güzel hali bir gece dinlenmiş hali :)
Krema için ise bir kaç farklı krema denemesine biscoff ekleyince elde etitğim sonuç aşağıda ki reçete.Ağır veya köpük gibi bir krema beklemeyin yoğun ama baymayan ve biscoff aromalı güzel bir reçete oluşturdum. Bu aşamada Dilekle konuşmalarımızın da etkisini geçemeyeceğim! :)
Dilek bu biscoff kreması daha çok tatlıya eklenecek biliyorsun değil mi :) Seviyorum seni :)
Kek için :
280 gr un (2.5 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
510 gr şeker ( 3 su bardağı)
75 gr kakao ( 1 su bardağı)
14 gr karbonat (2 tatlı kasıgı)
5 gr tuz (1 çay kaşığı)
250 ml sıvı yağ (1 +1/4 su bardagı)
250 ml yoğurt (1 +1/4 su bardagı)
375 ml süt (2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik)
30 ml sirke ( 3 yemek kaşığı)
2 large yumurta
Krema için :
200 gr süzdürülmüş labne
150 gr tereyağ oda ısısında
70 gr pudra şekeri (1/2 su bardagı)
200 gr biscoff kreması
250 ml süt (1 +1/4 su bardagı)
55 gr un ( 1/2 su bardagı)
Kekle başlayalım , kuru malzemeleri bir çırpma kabına alıp karıştırın. Ardından sırasıyla sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Çırpmaya devam ederken suyu,sirkeyi ve yumurtayı azar azar ekleyin. Karışım sıvı olacaktır korkmayın, 3 tane 18-20 cmlik kalıbı hazırlayın ve harcınızı pay edin.
Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kekleriniz tamamen soğuduğunda kalıplarından çıkarın ve yüzeyini traşlayın.
Krema için süt ve unu pişirip muhallebi kıvamına getirin ve tamamen soğuması için bir kenara alın. Bir başka kapta tereyağını çırpın ardından labneyi ekleyin. Kremamsı kıvam almaya başladığında yavaş yavaş muhallebi ve biscoffu ekleyin. Tamamen homojen bir görüntü alana kadar çırpın.
Servis tabağınıza önce keklerden birini koyun ve takriben 1 cup kadar kremayı üzerine yayın, diğer patları da bu şekilde tamamlayıp buzdolabında en az 30 dakika soğutun. Ardından tekrar çıkarıp pastanızı kalan krema ile sıvayın. Servis etmek için en az 30 dakika önceden buzdolabından çıkarmanız gerekiyor unutmayın :)
Hafta sonu yapılacaklar listeme bakıp araya spor programımı sıkıştıran bir ben değilimdir umarım...
Sevgilerimle..
gokche!