Şeklini umursamadan sadece o gevrekliği isteyerek kurabiye yapmazmısınız? Ben yaparım hatta sabah bir bardak soğuk sütüme en güzel eşlikçi olurlar...
Evdekilerin yulaflı kurabiyelere bayıldığını düşünürsek muhteşem bir tarif :)
YULAFLI KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE
**Tarif SmittenKitchen'dan..
1/2 cup yumuşamış tereyağ ~113 gr
1 yumurta
2/3 cup light kahverengi şeker
1/2 tsp vanilya ekstrası veya birkaç damla vanilya aroması
3/4 cup un
1/2 tsp tarçın
1/2 tsp karbonat
1/4 tsp tuz *
1.5 cup yulaf ezmesi
1/2 cup ceviz(opsiyonel)
3/4 cup sarı kuru üzüm
*Tarif sahibi notu yarım çay kaşığındanda fazla olması taraftarı,daha iyi olduğunu düşünmüş..
Tereyağ,şeker,vanilya ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.Tarçın,un,karbonat ve tuzu bu karışıma ekleyin.En son üzüm,ceviz ve yulafı ekleyin.
Bu aşamada ben ve tarif sahibi gibi sabırsızlık edip buzdolabında 15-30 dakika bekletmezseniz hafif yayılan kurabiyeleriniz olacaktır bilginize..
1,5 tbsp veya bir dondurma kaşığı ile harcı yağlı kağıt serili tepsinize aktarın.175 derece ön ısıtmalı fırında 10-12 dakika pişirin.Çıktıklarında hafif yumuşak gibi görünebilirler iyice soğumaları için bir tel ızgarada bekletin..
Sıcaklar koşa koşa geliyor benim mutfak aşkım sıcakta daha da pekişiyor :) Sonum hayrola diyeyim..
Sevgiler..
gokche!