ÇEKİRDEKLİ MAHLEPLİ POĞAÇA
3 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (birinin sarısını üstü için ayırın)
~3,5-4 su bardağı un
iç harcı : 2-3 su bardağı kadar ezdiğiniz beyaz peynir ve 1/2 su bardagı kadar kıyılmıs dereotu
üstü için: çekirdek içi
Tereyağ sıvıyağ yoğurt tuz ve 1 yumurta akı ile 1 tüm yumurtayı iyice karıştırın.
Mahlep kabartma tozunu ekleyin ve yavas yavas yumuşak bir hamur elde edene kadar unu ekleyin.
İç harcını hazırlayıp 1-1,5 tatlı kaşığı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
Üstüne ayırdığınız 1 yumurta sarısını biraz sıvı yağ ile (güzel kızarmasını sağlayacak) karıstırıp sürün ve çekirdekleri serpin.
180 derecede kızarana kadar pişirin.
Sevgilerimle..
gokche!