BİR TATLI BİR TUZLU

Untitled



Biscotti. Tatlı gevrek diye dile pelesenk. Aslında demli çayın yanına bol karabiber ve kars gravyeri ilede harika oluyormuş. Cidden :)



GRAVYER VE KARABİBERLİ BİSCOTTİ 

Tarif Gourmet Dergisi

1 + 1/2 tbsp bütün karabiber (toz hale getirin)

2 + 1/4 cup kars gravyeri (takriben 150 gr)

4 cup un

2 tsp tuz

2 tsp kabartma tozu

170 gr tereyağ

4 large yumurta

1 cup süt



Untitled



Karabiberin 1 kaşığıyla 2 cup kaşarı ve tüm kuru malzemeleri karıştırın. Üzerine tereyağ,süt ve 3 yumurtayı ekleyip çok yoğurmadan hamur formuna getirin. Hamuru dörde bölün her birini 20-25 cmlik uzunlukta hazırlayıp her tepsiye bu uzunlukta 2 adet gelecek şekilde fırın tepsinize dizin.

Kalan yumurtayı çırpıp hazırladığınız hamur uzunluklarına sürün üzerlerine kalan kaşar ve kara biberi serpin (ben yapmadım).

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30 dakika pişirin.Fırından alıp tezgahta 10 dakika soğutun. Fırın ısısını 150 dereceye düşürün.

Uzunlukları bir parmak kalınlığında keskin bıçakla dilimleyip sırasıyla bir tepsi olacak şekilde 35-40 dakika daha pişirin. Tamamen soğuması için tezgaha bırakın.




Untitled




Tamam loru her türlü yiyorsunuz seviyorsunuz da çikolatalı kekte verdiği dokuyu daha bir seveceksiniz görüşündeyim :) Browniemsi bir doku diyelim :)




LORLU ÇİKOLATALI KEK 


Tarif  Emiko Davies



300 gr tatlı lor

3 yumurta

Bir avuç iri kıyılmış ceviz

3/4 cup şeker

1+ 1/2 cup un

250 gr bitter çikolata (eritilmiş)

1 + 1/2 tsp kabartma tozu





Untitled



Lor yumurta ve şekeri çırpın. Kuru malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam ederken çikolatayı yavaş yavaş ekleyin. Büyük boy baton kek kalıbını tereyağ ve kakao ile yağlayıp kaplayın. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 45-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın mümkünse karamelle servis edin.


Diğer post biraz mayalanacak!

Sevgilerimle..

gokche!