PANNA COTTA KREMALI NARLI PASTA...HAYAL GÜCÜ SINIRLARINI ZORLAMACA...

pannacotta - pomegranate-The Easiest Chocolate Cake



Pastamda problem üstüne porblem yaşadım..Keki pişti ki hangisi olacak diye kıvranma aşaması çok fenaydı  o ara krema için panna cotta seçtim ama süt yoktu sinirlendim onu hallettim derken dışı için sade krem şanti çıkarmaya kalktım aklınıza gelecek her türlü ürün varken sade krem şantinin bittğini farkettim..Ertesi güne kaldı aldım bu seferde süt kalmamış...

Düşünün 4 gündür bu pastayla uğraşıyorum baya birşey çıkmasını beklediniz değil mi? Olmadı..Bende bekledim ama itiraf etmeliyim :)

Doğum günümde ki tek güzel şey gelen kartlarımdı, o kadar mutlu oldum ki...O gün özel gündür güzel geçmedi mi diyeceksiniz..Kartları aldığım açtığım okuduğum anlar evet kalanı kesinlikle hayır diyeceğim..

Bu sene yeni yaşıma sevinmek nasip değilmiş...





pannacotta - 
pomegranate-The Easiest Chocolate Cake 3







Pastada kullandığım kek  Organic And Chic adlı kitaptan..Adı en kolay çikolatalı kek..Gayet yumuşak dokulu pratik bir kek..Yumurta alerjisi olan veya light kekler tercih edenler için oldukça güzel..

Bu aralar sanki yarın bir cafe açacakmışım gibi her türlü isteği düşünerek güzel bir liste oluşturuyorum..Yumurtasız,light,glutensiz vs vs vs..Garip değil mi :) Yavaş yavaş paylaşacağım..


Neyse nerde kaldık..Heh kek tamam! Ara kreması ??? Annem çikolatalı olmasın der bizimkiler tam zıttı..Panna cotta paketi elimde 1 saat bakıştık..Daha sonra hiçbirşey yokmuş gibi kalktım yaptım soğuttum çırptım çok yoğun değildi bekledim kekin üzerine döktüm dolaba gönderdim..Birkaç saat sonra baktım tam kıvamında..



pannacotta - 
pomegranate-The Easiest Chocolate Cake 2








Süslemede ne yapsam diye düşünürken narların o muhteşem renkleri beni cezbetti..Yemeyi (evet yerken cezbetti :))) bırakıp süslemeye giriştim..Kakaolu krem şanti biraz kakao ve nar taneleri! 






pannacotta - 
pomegranate-The Easiest Chocolate Cake 4







Pasta servise hazır...

***Son dakka aileden olmayan 5 pasta sever tarafından yaklaşık 10 dakika içinde tüketildi,telefonda gönderdiğim pastamın tarifi istendi demek ki bu kek yağlı yumurtalı kek severleride yoldan çıkarabiliyormuş :))


PANNA COTTA KREMALI NARLI PASTA

Önce her pastada olduğu gibi bu pastadada bir gün önceden keki pişirdim.


En kolay çikolatalı kek (The Easiest Chocolate Cake)


2 cup soğuk su

2 teaspoon elma sirkesi

2/3 cup ayçiçek yağı

1 teaspoon vanilya aroması 

2 + 1/4 cup un 

2 cup şeker

1 cup dark kakao / koyu kakao/ acı kakao (kahve dünyasından)

2 teaspoon kabartma tozu


Kuru karışımları bir kapta karıştırın ve eleyin.Sıvı karışımlarıda bir kapta çırpın.Daha sonra bu iki karışımı yavaşça karıştırın.Sulu görünecek problem değil,korkmayın.

Altına yağlı kağıt serdiğiniz 20 cmlik veya 22 cmlik bir kalıba bu karışımı dökün. 180 derecede 40-50 dakika pişirin.Ardından 15 dakika kadarda tel ızgarada soğutun.

**Ben patlara ayırmakla uğraşmamak adına ~16 cmlik 2 kalıp kullandım üstünü traşladım ve fotoğrafta göreceğiniz kalınlıkta kekler elde ettim ve streç filme sarıp ertesi gün kullanmak üzere dolaba kaldırdım kullanmadan 30 dakika önce çıkarmanız kafi.Bu sayede kekinizin lezzetide oturacaktır.



Panna cotta için :


1 paket dr oetker panna cotta karışımı

100 ml krema

1,5 su bardağı süt 


Krema ve sütü sos tencerenize alın heryeri eşit kaynayınca (tüm yüzey aynı anda fokurdayacak) üstüne paketin içindeki karışımı dökün 2 dakika daha kaynatıp kenara alın.Çırpıcınızla ara ara kabuk tutmaması ve kolay soğuması için çırpın.Zamanla koyulaşacaktır. (tahmini 1 saat)


Pastayı oluşturalım!

Kek kalıbınıza kekinizin bir patını koyup üstüne muhallebiden hafif akıcı halde ki panna cottayı dökün.Diğer patı üstüne kapayın(merak etmeyin taşmayacak) ve buzdolabına kaldırın.2-3 saat sonra kalıbınızdan ayırdığınız kekinizin kremasının oturduğunu göreceksiniz.Dilerseniz 1 gecede bekletebilirsiniz.


Süsleyelim ve yiyelim!

3/4 su bardağı süt  + 1 paket çikolatalı/kakaolu krem şantiyi çırpın.Pastanızı önce yanlardan veya tepesinden olacak şekilde dikkatlice sıvayın.
Pastanızın tepesine 1 yemek kaşığı kakaoyu bir süzgeç ile eleyin.1 orta boy narın taneleri en üste ve diplerine narları serpiştirin.



Kartlar demiştim mutlu etti en çok demiştim değil mi :) Serrose'min başlattığı iyi ki doğduk projesi ile o kadar iyi insanlarla tanıştım ki :) Rengarenk kartlarıyla belki ağlayarak geçeceğine inandığım günüme gülümseme kattılar mutluluk kattılar! Tekrar teşekkür ediyorum :) Bazılarıyal yeni tanışmanın üzüntüsündeyim :(


Kim ki bu melekler dediniz hemen yayınlıyorum..Tekrar teşekkürler İyi ki doğduk ekibi :)))


Denizanası ve Can'ı


Nazpek 


Neslihan


Kitapkurdu

Pamukprens ve annesi :)
 


Ferahfeza'm



Pammuk



ayrıca benim için dünyalar kadar değerli yorumlarınıza ve bu ekibe dahil olmadığı halde tam da doğum günümde gelen (mutlu olmam için bir tevafuk :)) kartı için -ki lezzetli kart diye ben buna derim:)-  Beste'ye tekrar teşekkürler :))




Benimkinden daha güzel mutluluklar diliyorum size..Rengarenk olsun :)




Sevgilerimle..


gokche!


ÜFLEDİM VE O AN 22 OLDUM!




KAPADIM GÖZLERİMİ
VE
ON YÜZ MİLYON BALONCUK DİLEDİM..



HAPPY BIRTHDAY TO ME  :)




**Pasta daha sonra..

ANNE TARİFLERİ HER ZAMAN BAŞKADIR :)

ıslak kek





Erkek kardeşim serzenişte..Annemin yaptıklarından yapsan yeni deneme yapmasan diye..Açıklamasını vakit kaybetmedende yapıyor 'Hani beğenmediğimden değil yeni yaptıklarını ama damağım annemin yaptıklarını özledi.Hangi malzeme eksikse söyle vallahi kiloyla alacağım.'(Bu büyük bir yalan! Çünkü süt eksik Gökhan alır mısın dediğim an apartman merdivenlerini onar onar inerek ortadan kayboluyor.)

Neyse gülüyorum ve başlıyorum keki çırpmaya ama aklım kitabımı kurcalarken gördüğüm kurabiyelerde..Nasılda yeşil yeşil bakıyorlar tamam ya yapıyorum diyip onuda bir taraftan ayarlamaya çalışıyorum..Fırına atıyorum!

Su içmek için geri döndüğümde (Allahtan kekide çıkaracaktım!) erkek kardeşimin bu pişmişşşş diye fırın kapağını komple açtığını görüyorum ve birden giren soğuk havanın bir süre sonra kekin üst görüntüsünü sapıttıracağını ama buna rağmen çökmediğini anlamış bulunuyorum...

Anne tarifleri nasıl katledilir diye sorar dururdum kendime oranı belli malzemesi belli diye..İşte büyük konuşmuşum basbaya katlettik pufur pufur kabaran keki iki kardeş :) (kendime çok yükleniyorum ya sadece ortası biraz pütürlü kaldı o kadar)






ıslak kek aşamaıslak kek 2





ANNEMİN ISLAK KEKİ 


4 yumurta

2 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 paket margarin  veya  1 +1/4 su bardağı sıvı yağ

25 gr / 1 paket kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un


Margarin  kullanacaksanız şeker ile krema kıvamına getirip yumurtaları ekleyerek çırpın sütüde ekleyip homojenize edin.Kullanmayacaksanız yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın,sıvı yağ ve sütü ekleyip homojenize edin.Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.İçindeki yumurtadan rahatsız oluyorsanız bir sos tenceresinde ısıtabilirsiniz.

Un , k.tozunu ve vanilyalı eleyerek ekleyin.Yağlanmış 30 cm kadar bir kek kalıbına (ki anneler genelde aliminyum bir tepside pişirir ve aliminyum tepsi ısıyı her yöne rahat ilettiği için çok daha güzel kabarır tavsiye edilir) harcınızı dökün ilk 20 dakika asla açmadan 180 derecede pişirin.Kürdan testini unutmayın.Çıktığında sosu dökün.Üstüne şekerlemelerden serpin..




antep fıstıklı kurabiyeantep fıstıklı kurabiye2






Oktay ustanın çay saati kitabından..Antep fıstığım az kaldığı için rengi açık kaldı tarifteki miktarı azaltmayın..



ANTEP FISTIKLI KURABİYELER


1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı tereyağ

1,5 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı toz antep fıstığı

1 paket kabartma tozu

2 yumurta

3,5 su bardağı un


2 su bardağı unu ve diğer malzemeleri kabınıza alın, ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar kalan unu ekleyin.Fındıktan biraz büyük şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.~15-20 adet oluyor.

170 derecede 20 dakika pişirin.




Afiyet olsun :))



Sevgilerimle..


gokche!


FINDIKLI BİTTER TRUF ~ TEMEL TRUFFLE YAPILIŞI..

Her yer kar..Bu demektir ki mutluluk ve çikolata koşa koşa bana geliyor :) Bir taraftan bembeyaz, içimi sımsıcak eden örtü bir taraftan her dakika pencereye bakma ihtiyacı tüm bunlar arasında elimdeki çikolata fındık krema ve tereyağ birleşimi...

Anlayacağınız kışa en uygun tatlı yine çikolata bizim cephede :)




6t




Kullandığım markaları tercihiniz en yakın tadı bulmanızı sağlayacak..Ayrıca fotoğraflar değişik çikolata denemeleri sırasında çekildi farklılık bu sebepten..



TEMEL TRUFFLE TARİFİ 

**70 chocolate recipes'ten..

20 iri ya da 30 orta boy truff.Buzdolabında 10 gün, buzlukta ise 2 ay saklanabilir.


250 ml / 1 cup süt kreması (tikveşli)

275 gr ufak küpler halinde doğranmış %70 kakao içerikli iyi kalite bitter çikolata (kahve dünyası)

40 gr / 3 tbsp iyi kalite tereyağ küçük parçalara bölünmüş

Püfler : 


-Öncelikle çikolata için ayırdığınız keskin bir bıçak ve kesme tahtanız olmalı.

-Çikolatanız oda ısısındayken çalışması kesmesş daha kolay olacaktır. 

-Tereyağ olmasada olur ama tereyağ ile daha parlak çikolatanız olacaktır.

-İyi kalite (küvertür) kullanmanız çikolatanızın beyazlamasını yani yağını kusmasını önler.

-Kremanın kaynamaması önemli, içindeki su buhar olacağı için kremanın yapısı bozulursa çikolatanızında yapısı bozulacaktır.





1t
2t

Çikolatalar krema ve tereyağda yüzüyor :)


1.Küçük parçalara kıydığınız çikolatanızı cam kaseye alın.Bir taraftada kremanızı kaynatmadan ısıtın.

2.Çikolataların üstüne kremayı ekleyin erimeye başladığında tereyağıda ekleyip karıştırın ve oda ısısında soğumasını bekleyin.

3.Soğuduğunda üstünü streç filmle kapatıp 4 saat ya da bir gece bekletin.Yuvarlamak için ufak boy dondurma kaşığı (20 adet için) veya yemek kaşığı-tbsp- (30 adet için) işinizi görecektir.Yapıştığı anlarda kaşığınızı soğuk suya sokup tekrar kullanabilirsiniz.





3t

Dolaptan çıktı, kıvamı yerinde!



4.Temiz bir zemine yağlı kağıt serin ve çikolatanızdan dilediğiniz kaşık ile alıp yağlı kağıt üzerine bırakın.

5.Bir tabağa dış kaplama için kullanacağınız malzemeyi şayet toz ise eleyin.Yağlı kağıda aktardığınız çikolatınızı kaplama yapacağınız gıdada birkaç kez yuvarlayın en son (çok hızlı olmak şartıyla çünkü avuç içi sıcak bir bölgedir ve erimelere neden olmamasına dikkat etmek gerekir) avuç içinizde şeklini verip servis edeceğiniz yere aktarın.

 
Ben fındıklı şekilde yapmak için temel tarifin 2. aşamasında 1 cup iri kıyılmış fındık ekledim.Üzerine ise ~ 1 cup kadar toz fındık kullandım.



5t





Servis ettiğiniz an herkes sizin çikolatayı yaptığınıza inanmayabilir..Hiç problem değil tadınca bu da neydi böyle diye bir şok atlatmlarını keyifle izleyeceksiniz ;)

Şık bir kristal kasede veya şirin bir kutuda sunumunuzda bu güzelliğin ektrası olsun..


Yanına ne iyi gider diye düşündünüz değil mi ? Kocaman bir bardak doğal sıcak süt :))


Sevgiler..

gokche!