RAMAZAN..SEN NE GÜZEL AYSIN!



































Ramazan geldi bende hala ses yok..Klasik koşuşturmalar silsilesi var evde..İftara hazılık sahura hazırlık aman mukabelelere dikkat susamamaya dikkat derken günler akıp geçmekte efendim :)



EKMEK PİZZASI

3-4 dilim tam tahıllı ya da kepekli ekmek

Tatlı /acı ketçap 


Üstüne : Salam sossis sucuk pastırma mantar zeytin mısır..Bu çeşitler bizde döner durur :)

Ekmeklere ketçabı sürüp malzeleri yerleştirip üstüne kaşar peynirini atın ızgarada kaşar eriyene kadar pişirin.

**Etlerin çiğ kalma ihtimali olduğu için etleri önceden pişirin.






DSC05737




Sahur için ya da kalabalık bir iftar sofrası için poğaça çok iyi bir alternatif olabiliyor..


KAYMAKLI POĞAÇA


1 su bardağı kaymak

1 çay bardağı süt


1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta (sarısı üzerine)

125 gr tereyağ

2 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya

2,5-3 su bardağı un (daha da gerekebilir dikkatinize)


İçine:

Kekikle karıştırdığınız zeytin ezmesi


Mayayı süt ile eritin un hariç diğer malzemeleri karıştırın unu ekleyip yoğurun ve hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında üstüne temiz bir bez örtün bir kenarda 30-45 dakika bekletin.

Hamur kabardığında ceviz büyüklüğünde parçalar alın içine harcı koyun dilediğiniz şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.Üstlerine yumurta sarısını sürün mavi haşhaş serpin. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.









kıtır çubuk





Sofrada atıştıracak birşeyler olması ne güzel! :)


KİMYONLU ÇAVDARLI ÇUBUK


**Ben çavdar unu yerine beyaz un kullandım dışına keten tohumu serptim.

90 gr / ¾ su bardağı un

75 gr / 2/3 su bardağı çavdar unu

2.5 ml / 1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

90 gr/ 7 yemek kaşığı tereyağ

10 ml / 2 tatlı kas kimyon tohumu

60 ml / 4 yemek kaşığı kaynar su


Tuz,un,kabartma tozu ve soğuk tereyağını rondoya koyun ve ekmek kırıntısını andırana kadar karıştırın.1 tatlı kaşığı kimyon tohumunu ve kaynar suyu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru 18 parçaya bölün ve 25 cmlik çubuklar yapıp kalan kimyonu üztüne serpin 180 derecede ön ısıtmalı fırında 20-25 dakika pişirin.



Sevgilerimle..


gokche!