UNSUZ VE ŞEKERSİZ,MUZLU ÇİKOLATALI TARÇINLI KEK VE NARLI ANTEP FISTIKLI ÇİKOLATA

Un yok ve şeker yerine bolca muz var! En sevdiğim reçetelerden biri çünkü kakao olmadığında kararmış muzlarla bakışmayacağım artık bonusu tabi ki iri parça çikolataların fırından çıkar çıkmaz eridiği hali :)




Untitled




Oranlar fazla geldiyse yarım ölçüyle deneyebilirsiniz.



UNSUZ VE ŞEKERSİZ,MUZLU ÇİKOLATALI TARÇINLI KEK

Tarif George

4 muz ( ezilmiş halde 650 ml sıvı alan bir kap kadar olmalı )

4 yumurta

125 gr şekersiz yer fıstığı ezmesi

1 tepeleme çay kaşığı tarçın

60 ml  zeytinyağı (erittiğiniz tereyağ veya hindistan cevizi yağı da olabilir) ( 6 yemek kaşığı)

65 gr hindistan cevizi unu (8.5 yemek kaşığı)

tepeleme çay kaşığı karbonat

1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu

180 gr iri parçalamış bitter çikolata



Islak malzemeleri bir kapta karıştırın ardından sırasıyla tarçın, hindistan cevizi unu,karbonat ve kabartma tozunu ekleyin.

22 x 22 cmlik kare kalıba harcı dökün ve çikolataları üstüne serpin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 

Ilındıktan sonra dilimleyip servis edin. Sade servis edip ve yanında çay ile sağlam bir kahvaltı yapabilirsiniz :)

Birde her nar mevsimi yapıp yeni yazdıklarımdan :)





Untitled




NARLI ANTEP FISTIKLI ÇİKOLATA


Ben genelde tam belli bir ölçü kullanmıyorum,evde bir kase ayıklanmış nar için bir kase erittiğiniz çikolata ve yarım kase antep fıstığı (tercihen tuzlu) kullanın. Tepesine yine ek olarak file antep fıstığı ile süsleyin.






Untitled





Püf noktası çikolatayı ılıtmak ve nar tanelerini bir havlu kağıt arasında ezmeden ıslaklığını gidermek. 



Untitled  



Gerisi tamamen dikkatlice karıştır, bir kaşıkla yağlı kağıt üstüne dilediğin miktarda koy ve buzdolabında beklet :)





Untitled







Sevgilerimle..

Gökçe :)