ÇİKOLATA PARÇALI YUMUŞAK KURABİYE

Untitled



Blog camiasına yeni katılıp hızla popüler olan kurabiyeler de bugün :) 

Tereyağını bilinenin aksine sıvı kullanıp kurabiyenin merkezini yumuşak bırakmak yeni bir akım değil elbette ama piyasada bulunan sakızımsı veya kıtır kurabiyeleri sevmeyenler için müthiş bir reçete :) 


ÖNEMLİ NOKTALAR :

Bu kurabiye biraz dikkat istiyor şöyle ki :

1- Tereyağ ılınmış ve tamamen sıvı halde olmalı.

2- Yeterli un mevzusu biraz sıkıntılı, şöyle ki hamur yumuşak olmalı ama ele yapışmamalı.Eğer gözünüze çok yapış yapış gelirse kaşıkla ekleme yapın. Un miktarını çok arttırdığınızda tüm tepsiye yayılmış kurabiyeleriniz olur.

3- Yumurtayı çok çırpmayın kurabiyelerinizi sertleştirir.

4-Pişirme süresi size az gelip kurabiyeleri pişmemiş diye daha fazla bekletirseniz içini kurutursunuz süreyi asla aşmayın.

5- Ne olur ne olmaz ben bir izleyim derseniz videosu : Tıklayın :)





Untitled






ÇİKOLATA PARÇALI YUMUŞAK KURABİYE

Tarif Lindsay


115 gr tereyağ (eritilmiş ılınmış)

100 gr şeker ( 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

50 gr light esmer şeker * ( 1/2 su bardağı)

1 yumurta

210 gr  un (2 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik)

1 çay kaşığı karbonat

Bir iri çimdik tuz

120 gr iri kıyılmış çikolata



*Tıkladığınızda nasıl yapıldığını görebilirsiniz hazır almanıza gerek yok.




Untitled





Tereyağ ve şekerleri kremamsı görüntü alana dek kadar çırpın.Yumurtayı ekleyip 10-15 saniye çırpın.Çikolata hariç kalan kuru malzemeleri ekleyip çırpın. Kırıntılı görüntü kremamsı bir görüntü alıp yumuşak bir harca dönüşecek. Çikolatayı ekleyin.

Ne kuru ne ıslak bir kıvamda, yuvarlarken hafif parmak uçlarına bulaşsa kafi.  12 adet veya 9 orta boy yuvarlaklar oluşturun. Aralarında boşluk bırakarak ön ısıtmalı fırında 180 derecede 9-11 dakika pişirin.

Dakika tamamlandığında fırından alıp soğutun yaklaşık yarım saat, soğuk sütle tüketin :)

Isırdığınızda içi yumuşak dokulu kalmışsa doğru yaptınız demektir :)







Sevgilerimle..

Gökçe :)