UNSUZ VE RAFİNE ŞEKERSİZ ÇİKOLATALI BADEMLİ KURABİYE

Öncelikle hindistan cevizi şekerinden bahsetmek istiyorum. Malum gıda sektöründe bir ürünün patlaması maksimum bir günü alıyor. Önce instagram sonra ünlü isimler sonra ödeme alan bloggerların tanıtımları vs derken ürün zararları törpülenip süpermiş gibi sunulabiliyor. 

Hindistan cevizi şekeri tam olarak bu şekilde patlayan ürünlerden. Kalorisi ve karbonhidrat miktarı normal şekerlerle aynı aslında. Sadece glisemik indeksi daha düşük oluşu ve hindistan cevizinden üretiliyor oluşu onu bir adım daha masum kılıyor.

Ben tam olarak masumiyetine binaen aldım açıkçası birde kan şekeriyle hızlı oynayan ürünleri hayatımızdan çıkardığımızda oluşturabileceğimiz tariflerin tadı,aşamaları nasıl vs gibi bir merak içerisindeyim. 

Aldım dedimse ciddi fiyatlara satılan kavanozlardansa bazı marketlerde düşük gramaj ve fiyatlarla satılan şu ürünü satın aldım,tavsiye ederim :)

Haliyle ilk deneme unsuz bol bademli ve çikolatalı bu kurabiye oldu.





Untitled





UNSUZ VE RAFİNE ŞEKERSİZ ÇİKOLATALI BADEMLİ KURABİYE

Tarif Monique


250 gr badem ezmesi *

100 gr hindistan cevizi şekeri (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

7 ml  hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)

1 yumurta

35 gr kakao (1/2 su bardagı)

1 çay kaşığı karbonat 

Bir iri çimdik tuz

60 gr iri kıyılmış (%80 kakao oranlı) bitter çikolata


*Badem ezmesi için 1-1.5 cup kabuksuz bademi kahve öğütücü veya rondoda çektirin. Eğer zamanınız yoksa ŞEKERSİZ VE DOĞAL yer fıstığı ezmesi de güzel sonuç veriyor.


Bu kurabiyenin en güzel yanı çikolata hariç tüm malzemeleri birkaç dakika çırpıp hazır etmeniz. Ekstra bir uğraşı yok. Harcı hazırladıktan sonra çikolata parçalarını katıp yağlı kağıt serili tepside maksimum ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yüzeylerine hafifçe bastırın. Bu aşamada üstüne badem ve deniz tuzu serpebilirsiniz.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Bu süreyi geçmeyin,evet yumuşak kurabiyeleriniz olacak korkmayın,süre sonunda soğuttuğunuz da yeterince sertleşecekler.



Sevgilerimle..

Gökçe :)