HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU ÇİKOLATALI ŞEKERSİZ KEK VE SİHİRLİ KABUK (MAGİC SHELL)

Untitled






Hindistan cevizi unu lügatlara yeni girdi. Glutensiz beslenme,alerjiler,çölyak vs derken yeme düzeni komple değişiyor. Bu sürecin atalarımız gibi beslenmeye bizi döndürmesini dileyerek biraz hindistan cevizi unundan bahsetmek istiyorum.

Bazı hesaplarda evde yapılır çok kolay vs yazıyor ama bu konuda kendileriyle hem fikir değilim. Denemelerim hüsranla sonuçlandı. Bir ton hindistan cevizi heba ettiğimle kaldım. En güzeli tıpış tıpış büyük marketlere gidip almak oldu.Bilmeniz gereken en önemli şey ise ciddi sıvı çekiyor oluşu. Reçetede 250 ml sıvı ve 6 yumurta var ve tüm bunlar için 1/2 cup un kullanıyoruz. Normalde buğday unu kullansak en az 1-1.5 cup gerekecek.

Ben çöl kıvamında kupkuru kek seven biri değilim haliyle reçeteyi denerken en çokta brownie tadında bir beklentim vardı ki başarılı oldum. Nemli ve kesinlikle yumurta kokmayan bitter çikolata gibi bir kek elde ettim. Hem de azıcık unla..

Kabuk konusunda çok iddalı bir durum söz konusu değil. Dondurmacılarda o batırdıkları çikolatalı karışım sonrası oluşan o kabuk meselemiz ama bu tarifi dışardakilerden en belirgin ayrımı içinde gerçek çikolata oluşu :)




HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU ÇİKOLATALI ŞEKERSİZ KEK

Tarif Teresa


1/2 cup hindistan cevizi unu

1/2 cup kakao

Bir iri çimdik tuz

1/2 cup bal

1/2 cup hindistan cevizi sütü (veya normal süt)

1/2 cup zeytinyağı

2 + 1/2 tsp kabartma tozu

6 yumurta



Islak malzemeleri bir kapta çırpın. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ve ıslak malzemelere azar azar ekleyin.20 cmlik bir kalıbı hazırlayın ve harcı bu kalıba aktarın.160 derece fırında 55-60 dakika pişirin.45.dakikadan itibaren kontrol edin.


SİHİRLİ KABUK (MAGİC SHELL)



1 cup iri kıyılmış çikolata

1 tbsp hindistan cevizi yağı


Benmari usülü malzemeleri eritin.


Soğuyan keki kalıptan çıkarın,servis tabağına alıp çikolatalı karışımı üzerine gezdirin. Hindistan cevizi rendesini kenarlarına serpin önce oda ısısında ardından buzdolabında bekletin. Servisten en az yarım saat önce çıkarın ve kaynar suya sokup çıkardığınız keskin bir bıçakla dilimleyin.






Untitled






Sevgilerimle...


Gökçe :)