HİBİSKUSLU KAN PORTAKALLI CHEESECAKE

Untitled





 Kan portakallıyla mutlu olan bir insanım. Tariflere kullanmadan mideye indirme huyum bir köşede dursun hangi tarifte kendini gösterir derken en iyi tarifin cheesecake olduğuna karar verdim.

Bu reçetenin dokusu çok yoğun. Peynir miktarı yüksek. Kafelerde yediğiniz dokuda. Sosunda kullandığımız kan portakalını harcınada ekliyoruz ama koku olarak baskın kaldığını belirtmem lazım. Dokuda hissedilmiyor :)

Sosuna eklenen hibüsküs hem ekşilik katması hem rengi açısından önemli. Bizim ülkemizde malesefdaha kıpkırmızı kan portakalına rastlamadım.



HİBİSKUSLU KAN PORTAKALLI CHEESECAKE


Tarif Baking A Moment


Cheesecake için :


50 gr tereyağ eritilmiş


1 paket burçak biskuvi

1 cup şeker

700 gr krem peynir

4 large yumurta

3 tbsp mısır nişastası

1/4 cup süt kreması

1 kan portakalının kabuğu ve suyu

Sosu için :

4-5 adet kan portakalı (segmentlerine ayrılmış halde)

3/4 cup şeker

1/2 cup su

Bir iri tutam kurutulmuş hibüsküs çiçeği




Önce sosu hazırlayın, şeker ve suyu şeker eriyene kadar karıştırın ve hibüsküsü atıp kaynatın. Şurup görüntüsünü alması max 15 dakika sürüyor. Ardından soğuması için bir kenara alın. Soğuduktan sonra kan portakalı segmentlerini içine atın.

Tabanı için burçak biskuviyi toz hale getirin tereyağ ile karıştırıp kenarları yüksek 23cm'lik kalıba tabanı yayın ve buzdolabında bekletin.

Harç için krem peyniri ve şekeri çırpın.Ardından kan portakalı suyu ve kabuğunu ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.En son krema ve mısır nişastasını ekleyin. Homojenize olması kafi.Çok çırpmayın.

Tabanı buzdolabından çıkarıp harcı içerisine yayın. Birkaç kez tezgaha vurun, hava kabarcıklarından kurtulun.

Kalıbınızı kendinden daha büyük bir kaba koyup yarısına gelecek kadar kaynar su doldurun. Su banyosunda pişireceğiz. Ön ısıtmalı 200 derece fırında 15 dakika ardından 150 derece fırında 70-80 dakika pişirin. Fırının kapağını aralayarak soğumasını bekleyin ardından tekrar buzdolabına alıp ertesi gün servis tabağına alın.

Sosu bol tutmanız tavsiye :)




Untitled





Sevgilerimle..

Gökçe :)