BİSCOFF VE LABNE KREMALI ÇİKOLATALI PASTA

Untitled


Dilek (bulutagaci) ile kısa zamandır tanışıyoruz aslında. Ama bazı insanlarla kırk yıllık dostmuşsunuz gibi samimiyetiniz olur da sürekli görüşmek konuşmak dertleşmek istersiniz ya, kısa zamanda bizde böyle olduk! :) Kendi yaş grubumdan bir blogger bulmanın verdiği mutluluktan olsa gerek hayatla mutfakla kendimizle alakalı her bilgiyi birbirimize gönderir haldeyiz.

Bir süre önce Newyork'a gidince araya giren kilometrelere biraz bozulsam da kendisini geliştirme yolundaki azminden dolayı onunla gurur duyuyorum! :) Kendimi nasılsa her geldiğinde görüşüyoruz diye avutuyorum. 

Bu avutmalarım arasında Dilek bana sürekli eli kolu dolu halde geliyor. En son geldiğinde de elinde biscoff kremaları vardı. Damak tadımızın yakın oluşu benim için en büyük avantaj sanırım neyi nasıl kullanacağımı tahmin ettiğinden olsa gerek ülkemizde olmayan şeylerle denemelerimi arttırmamı sağladı :) Birde blogu güncelleme konusunda bir miktar gaza getirdi :))

Çikolatayla hayal ettiğim biscoff önce basit bir şey olmasınla başladı ardından kremayla tamamlandı. Ben daha çok deneme yaparım ama öncelik bu pastanın olsun istiyorum.

Keki bir gece dinlendirdiğinizde yumuşaklığını nemliliğini arttırdığını göreceksiniz. Bence en güzel hali bir gece dinlenmiş hali :)

Krema için ise bir kaç farklı krema denemesine biscoff ekleyince elde etitğim sonuç aşağıda ki reçete.Ağır veya köpük gibi bir krema beklemeyin yoğun ama baymayan ve biscoff aromalı güzel bir reçete oluşturdum. Bu aşamada Dilekle konuşmalarımızın da etkisini geçemeyeceğim! :)

Dilek bu biscoff kreması daha çok tatlıya eklenecek biliyorsun değil mi :) Seviyorum seni :)



Untitled




BİSCOFF VE LABNE KREMALI ÇİKOLATALI PASTA


Kek için :

2 cup un 

2 + 1/2 cup şeker

3/4 cup kakao

2 tsp karbonat

1 tsp tuz

1 cup sıvı yağ

1 cup yoğurt

1+ 1/2 su oda ısısında 

2 tbsp sirke

2 large yumurta 


Krema için :


150 gr tereyağ oda ısısında 

5 tbsp pudra şekeri 


1 cup süt 

5 tbsp un



Kekle başlayalım , kuru malzemeleri bir çırpma kabına alıp karıştırın. Ardından sırasıyla sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Çırpmaya devam ederken suyu,sirkeyi ve yumurtayı azar azar ekleyin. Karışım sıvı olacaktır korkmayın, 3 tane 18-20 cmlik kalıbı hazırlayın ve harcınızı pay edin.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kekleriniz tamamen soğuduğunda kalıplarından çıkarın ve yüzeyini traşlayın.

Krema için süt ve unu pişirip muhallebi kıvamına getirin ve tamamen soğuması için bir kenara alın. Bir başka kapta tereyağını çırpın ardından labneyi ekleyin. Kremamsı kıvam almaya başladığında yavaş yavaş muhallebi ve biscoffu ekleyin. Tamamen homojen bir görüntü alana kadar çırpın.

Servis tabağınıza önce keklerden birini koyun ve takriben 1 cup kadar kremayı üzerine yayın, diğer patları da bu şekilde tamamlayıp buzdolabında en az 30 dakika soğutun. Ardından tekrar çıkarıp pastanızı kalan krema ile sıvayın. Servis etmek için en az 30 dakika önceden buzdolabından çıkarmanız gerekiyor unutmayın :)



Untitled


Hafta sonu yapılacaklar listeme bakıp araya spor programımı sıkıştıran bir ben değilimdir umarım...


Sevgilerimle..

gokche!

KARMELİTA VE SICAK GREYFURT ÇAYI

Evet alakasızlar ve evet ikisini de bir zamanlar aynı günde yapmıştım. Fotoğrafları iç açıcı olmasa da tadları beklediğimden iyi olunca yazmak istedim.



Untitled



At değilim ama yulaf içeren herşeyi aşırı seviyorum. Bu yüzden ayda iki paket yulaf ezmesini bitiriyorum. Ama genelde tariflerin içerisinde :) Kahvaltılık değil :) Bu tarifte yulaf çikolata ve karamelin kurabiyemsi bar versiyonu. Dokusu ve tadı çok güzel.


KARMELİTA


2 cup yulaf

1 + 3/4 cup un

1 + 1/2 cup şeker

1 tsp karbonat

225 gr tereyağ

2  cup iri kıyılmış çikolata

50 adet yumuşak karamel şekeri*

1/2 cup krema*


*Macro Center gibi büyük marketlerde bu tarz şekerlerden var ama ev yapımı kullanacaksanız karamel sos tarifimi  ılındıktan sonra uygulayın. Krema ve karamel şekerinide malzeme listenizden çıkarın.


Tereyağını eritip ılıtın ve üzerine yulaf, şeker, un ve karbonatı dökün. Kırıntılı bir doku olana kadar elinizle karıştırın. Küçük boy dikdörtgen borcamın (22x33 cmlik dikdörtgen bir kalıp) tabanına bu karışımın yarısını yayıp elinizle bastırarak yüzeyini düzleştirin. Ardından üzerine çikolatayı dökün.Eğer ev yapımı karameli kullanacaksanız ılındıktan sonra çikolataların üzerine bu sosu dökün yapmayacaksanız karamel şekeri ve kremayı bir sos tenceresinde ısıtın karamel tamamen eriyip  sos kıvamına geldiğinde ılınmasını sağlayıp çikolatalı tabanın üzerine yayın.

Ardından kalan yulaflı karışımı tepesine yayın ve ön ısıtmalı 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz. Sıcakken asla yapmayın hamuru dağılacak görüntüsü hoş olmayacaktır.




Untitled




Yoğun baharatlı şeylerden haz etmediğim bir gerçek. Greyfurtu çok sevmem ise bu çayda başrolde. Fazla baharatı olmayan ama bence serin olan akşamlarda rahatlıkla içilebilecek ama asla bizim çayımızın yerini tutmayacak bu karışımı denemenizi öneririm :)


SICAK GREYFURT ÇAYI


Tarif Martha S.


2-3 adet yenibahar tanesi


1 çubuk tarçın

2 cup pembe greyfurt suyu

1/2 cup su

Bal

Damak tadınıza göre eklediğiniz bal ile diğer malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırın. Dilerseniz bu karışıma bir adet kakulede ekleyebilirsiniz. Kaynayana kadar ısıtın, kaynadıktan sonra baharatları alıp servis edin.



Haftaya çikolata ile başlamak istiyorum zira çok uzun süredir yazmadım :)

Sevgilerimle..


gokche!