HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ İLE SÜTLÜ ÇİKOLATALI PUDİNG VE ŞEFTALİ VE GÜL SULU LİMONATA

Sıcaklarda tek gördüğüm sütlü tatlılar ve limonatalar olunca postlar değişti haliyle :) Aynı gün yapıp tükettiğimiz bu iki tarifi eminim sizde beğenirsiniz.

Elinizdeki malzemelerle değişiklik gösterebileceğiniz iki reçete kendileri..



Untitled



HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ İLE SÜTLÜ ÇİKOLATALI PUDİNG



400 ml hindistan cevizi sütü 

3 tbsp kakao

3 tbsp mısır naişastası 

100 gr sütlü çikolata 

1/4 cup şeker*

*Şeker yerine bal gibi doğal şekerler kullanabilirsiniz ama pişirip çırparken eklemelisiniz. Çünkü yoğun ısıdan dolayı pişme esnasında doğal şekerinizin yapısında bozulma olabilir.


Untitled



Sütün yarısını kakao ve nişasta ile karıştırın ardından sütün kalanını şekerle ısıtın. Birbirleriyle karıştırıp puding kıvamına getirince çikolatayı ekleyip çırpın. Ocaktan alıp kaselere pay edin. Servis esnasında vanilyalı dondurma ve frambuaz kullanabilirsiniz.



Untitled



Kullandığım şeftali türü : Japon veya devebastı diye geçiyor. Kendileri pek bir sulu ve tatlı. Gözlemlerime dayanarak bizim meşhur şeftalimizden az biraz daha tüylü. Çekirdeği ufak ama aroması cidden çok yoğun. Yurt dışında kendilerine satürn şeftali diyorlar.

Bu reçetede bile isteye bu çeşidi kullanmam birazda aromayı yoğun hissetmek içindi. Siz bizim şeftalimizle de pek ala yapabilirsiniz :) Gül suyu ise arka plandan hafif bir koku sağladı. Cidden orjinal oldu yahu :)



ŞEFTALİ VE GÜL SULU LİMONATA


3 cup iri doğranmış devebastı şeftali 

1 + 1/2 cup su 

3/4 cup şeker 

1 cup taze sıkılmış limon suyu 

4tbsp gül suyu


Şeftali, şeker ve suyu bir sos tenceresinde 15-20 dakika kaynatın. Ardından blendırdan geçirip soğuması için buzdolabına koyun. Tamamen soğuduktan sonra çıkarıp limon suyu ve gül suyu ile karıştırın. Servis esnasında diler buz diler gül yaprakları kullanın.


Untitled



Ertesi güne saklanmış unsuz şekersiz ve yağsız bir tart tarifim olabilir mi? Olabilir :)

Sevgilerimle..

gokche!