ÇOK ÇİKOLATALI YAĞSIZ MUZLU KEK VE YER FISTIĞI EZMELİ VANİLYALI DİP SOS

Öncelikle artık bana yorumdan değil direk mailden ulaşmanızı rica edeceğim zira yorum açık olduğunda boş,işsiz, amaçsız bir tayfa var sürekli yazma gereği duyuyor :) Hatta yorumları içlerinin kokuşmuşluğunu kendilerine kalması açısından yayınlamadığımda ikinci bir yorumla tacize kalkışıyorlar :) Belki de cehaletlerinden bulunmayacaklarını sandıklarından bu kadar edepsiz ve cahil cesaretine sahipler. Bayadır ara ara olan bu garip şeyi birde yorumlara çok dönemememi kökünden çözmüş olacağım böylece. Herşeyi klavyeden kurtaran ezikler bir yana iletişim ve sorular için fotoğrafımı tıkladığınızda çıkan sayfada mail adresimden bana ulaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler! :)
Untitled
İkisi birbirinden alakasız tarifler aslında, ama yağsız ve ultra nemli bir kek ile ikindi vakti elmalarınızı batıracağınız bir dip sosu yazmak zorundaydım :) Çünkü basit ama çok lezizler!

Kekin dokusu şu zamana kadar yaptıklarımın arasında en nemli olan oldu,nasıl derseniz içinde elma sosu ve muz var. Her çatalda dokusunun nemliliğini kaybetmemesi, kahve yanında hemen hazır oluşu yüzünden benim favorim.

İçerisinde size en komplike gelecek şey elma sosu olabilir lakin onuda kısa sürede hazırlamak mümkün.Tarifteki kadarı için  1 büyük boy elmayı kabuk ve çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın, yarım çay bardağı su ve birkaç damla limon suyuyla kısık ateşte kaynatıp yumuşadığında blendırdan geçirin eğer çok cıvıksa biraz daha kaynatabilirsiniz. Sonuçta marmeladımsı bir kıvamı olacak hatta püre gibi.Soğuduğunda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Untitled








ÇOK ÇİKOLATALI YAĞSIZ MUZLU KEK

3 orta boy muz olgunlaşmış

3/4 cup şeker

1/2 cup elma sosu(yukarıda yazının içinde belirttim)

1 large yumurta

1 cup un

1/2 cup kakao

1 tsp karbonat

1/2 tsp tuz

1 cup iri kıyılmış çikolata



Muz ve şekeri 2-3 dakika kadar mikserle çırpın,ardından kalan sıvı malzemeleri ekleyin. Tamamen karıştığında kalan kuru malzemeleri ekleyin ve hazırladığınız ufak boy kare borcama harcı dökün.Ön ısıtmalı 180 derece fırında 25-35 dakika pişirin.




Untitled



Elmaları genelde yer fıstığı ezmesi ile tüketen biriyseniz bu dip sosu bence beğeneceksiniz. Yoğurdu markette rastladığım Eker 'in vanilyalı süzme yoğurduyla yaptım. Yoğurdu sevdim ama şekersiz olsaydı aşık olurdum sanırım. :) Yer fıstığı ezmesinde şekersiz dilediğiniz markayı kullanabilirsiniz. Ben yurt dışından aldığım bir ürünü kullandım. Balı en son damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Spor sonrası iyi bir atıştırmalık olacağına eminim! :)



YER FISTIĞI EZMELİ VANİLYALI DİP SOS 


1 yemek kaşığı yer fıstğı ezmesi (Şeker ilavesiz)

1 yemek kaşığı vanilyalı süzme yoğurt (Eker)

1/2 yemek kaşığı bal 


Bir kasede tüm malzemeleri karışıtırıp mümkünse o an da elma dilimleri ile tüketin.





Untitled





Şimdiden afiyet olsun! Yarın serin bir içecek paylaşımı yapacağım (umarım) :)


Sevgilerimle..


gokche!