MİSKET LİMONU VE YABAN MERSİNLİ CHEESECAKE

Elinizde süzdürdüğünüz 250 gr labneniz varsa naparsınız?

Tabi ki de cheesecake! :) Ama oran düşük görününce biraz düşündürdüğünü biliyorum ama bu kadar az meblada labneden de gayet güzel cheesecake oluyor :)

İçeriği değiştirmek bittabi  elinizde. Ben bu üçlüyü birbirine çok yakıştırıyorum. Dilerseniz sadece limonlu yapabilir dilerseniz tabana oreo kullanıp sos olarak nutellayı sürebilirsiniz. Tamamen hayal gücünüze kalmış!


Deneyince onaylayacaksınız :)




Untitled





MİSKET LİMONU,YABAN MERSİNİ VE MACADAMİA FINDIKLI CHEESECAKE


1/2 cup iri kıyılmış macadamia fındığı

1+1/2 cup yulaflı biskuvi kırıntısı

100 gr tereyağ eritilmiş

2 misket limonu kabuğu

1 tbsp misket limonu suyu

250 gr süzdürülmüş labne

2 tbsp mısır nişastası

1/2 cup şeker

1/2 cup süt kreması

2 yumurta

1 cup yaban mersini


Biskuvi ve tereyağını karıştırın,fındığı ekleyip 18-20 cmlik baton kek kalıbının tabanına yayın. Buzluğa kaldırın.

Limonun kabuklarını şekerle karıştırıp bir kenara alın. Bir kapta labne ve kremayı çırpın. Ardından şekeri ve yumurtaları tek tek ekleyin. En son mısır nişastası ve m.limonu suyunu ekleyin. Buzluktan kalıbınızı çıkarıp harcı içine dökün.

En son üzerine yaban mersinlerini serpin.

Kalıbınızdan daha büyük bir fırın tepsisine kaynar su ekleyin,kaynar su seviyesi cheesecake kalıbınızın yarısına gelmeli. Buharda pişirme yöntemi ile ön ısıtmalı 180 derece fırında 40 dakika pişirin.


Haftaya tatlı başlayın!

Sevgilerimle..

gokche!