İKİ KİŞİLİK ÇİKOLATALI UNSUZ AKIŞKAN KEK

Untitled


Bazen sadece kendinizin yiyeceği tatlılar yapıp bir ertesi güne sarkamasını istemezsiniz ya hani tam olarak o tarif bu tarif :)

Veya yeni evlisiniz, iki kişi için tatlı arıyorsunuz bu tarifi uyguladığınızda biraz meyve ve vanilyalı dondurma desteği ile gayet orjinal bir tabak hazırlamanız mümkün :)

Orta kısmı akışkan, un olmadığı için masumane(!) ve çikolata tadında bir kek.. Sadece 10 dakika pişirme süresinde dayanmanız gerekiyor :)



Untitled

ÇİKOLATALI UNSUZ AKIŞKAN KEK ( İKİ KİŞİLİK )

Tarif Nigella

50 gr iyi kalite bitter çikolata

50 gr tereyağ 

50 gr şeker ( 4 yemek kaşığı)

1 large yumurta

6 gr kakao(1.5 tatlı kaşığı)*

*Eğer yoksa unda kullanabilirsiniz.



Tereyağ ve çikolatayı beraber benmari usülü eriti,ardından tezgaha alın. Çırpma kabında şeker,yumurta ve kakaoyu çırpın.Şeker eridiğinde çikolatalı karışımınızı ekleyin. 1 adet 250 ml kapasiteli ramekin kalıbınızı yağlayıp kakaoya bulayın. 

Harcı bu kaplara pay edip ön ısıtmalı 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin,dakikayı geçirmeyin akışkanlığını kaybedip sıcak kek şeklinde bir tatlınız olabilir :) Bol meyve ve vanilyalı dondurma iki adet kaşıkla servis tamam.

*Ben diğer denememde iki adet 250 ml ramekin kalıpta pişirdim, aynı süre içinde az bir akışkanlıkla pişti ama porsiyonu iki servise çıkarmış oldum,bilginize.


Haftaya bir pasta birkaç kurabiye sıkıştırma fikrimi diri tutmaya gidiyorum :) 

Sevgilerimle..

gokche!