KARMELİTA VE SICAK GREYFURT ÇAYI

Evet alakasızlar ve evet ikisini de bir zamanlar aynı günde yapmıştım. Fotoğrafları iç açıcı olmasa da tadları beklediğimden iyi olunca yazmak istedim.



Untitled



At değilim ama yulaf içeren herşeyi aşırı seviyorum. Bu yüzden ayda iki paket yulaf ezmesini bitiriyorum. Ama genelde tariflerin içerisinde :) Kahvaltılık değil :) Bu tarifte yulaf çikolata ve karamelin kurabiyemsi bar versiyonu. Dokusu ve tadı çok güzel.


KARMELİTA


2 cup yulaf

1 + 3/4 cup un

1 + 1/2 cup şeker

1 tsp karbonat

225 gr tereyağ

2  cup iri kıyılmış çikolata

50 adet yumuşak karamel şekeri*

1/2 cup krema*


*Macro Center gibi büyük marketlerde bu tarz şekerlerden var ama ev yapımı kullanacaksanız karamel sos tarifimi  ılındıktan sonra uygulayın. Krema ve karamel şekerinide malzeme listenizden çıkarın.


Tereyağını eritip ılıtın ve üzerine yulaf, şeker, un ve karbonatı dökün. Kırıntılı bir doku olana kadar elinizle karıştırın. Küçük boy dikdörtgen borcamın (22x33 cmlik dikdörtgen bir kalıp) tabanına bu karışımın yarısını yayıp elinizle bastırarak yüzeyini düzleştirin. Ardından üzerine çikolatayı dökün.Eğer ev yapımı karameli kullanacaksanız ılındıktan sonra çikolataların üzerine bu sosu dökün yapmayacaksanız karamel şekeri ve kremayı bir sos tenceresinde ısıtın karamel tamamen eriyip  sos kıvamına geldiğinde ılınmasını sağlayıp çikolatalı tabanın üzerine yayın.

Ardından kalan yulaflı karışımı tepesine yayın ve ön ısıtmalı 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz. Sıcakken asla yapmayın hamuru dağılacak görüntüsü hoş olmayacaktır.




Untitled




Yoğun baharatlı şeylerden haz etmediğim bir gerçek. Greyfurtu çok sevmem ise bu çayda başrolde. Fazla baharatı olmayan ama bence serin olan akşamlarda rahatlıkla içilebilecek ama asla bizim çayımızın yerini tutmayacak bu karışımı denemenizi öneririm :)


SICAK GREYFURT ÇAYI


Tarif Martha S.


2-3 adet yenibahar tanesi


1 çubuk tarçın

2 cup pembe greyfurt suyu

1/2 cup su

Bal

Damak tadınıza göre eklediğiniz bal ile diğer malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırın. Dilerseniz bu karışıma bir adet kakulede ekleyebilirsiniz. Kaynayana kadar ısıtın, kaynadıktan sonra baharatları alıp servis edin.



Haftaya çikolata ile başlamak istiyorum zira çok uzun süredir yazmadım :)

Sevgilerimle..


gokche!