BROOKLYN BLACKOUT PASTA

Brooklyn blackout cake




Çevirisini yaptığımda komik şeyler çıkınca direk yazmaya karar verdim.

Bitter tadında bir pasta. Olabilecek en bitter tadında ne yapılabilir sorusunun cevabı gibi. Hafif acımsı. Krema olarak yoğun kakaolu ev yapımı puding kullanılıyor. Kek kırıntılarıyla süsleme yapılıyor.

Tarifin orjinali Brooklyn'li Ebinger pastanesine ait, malesef 1972 yılında kapanmış. Blackout ismide savaş zamanı gemilerin dışını farkedilmeyecek şekilde simsiyah kaplamalarından kaynaklı.Savaşı anımsattığı için çokta ismen sevildiğini söyleyemeyeceğim.

Kekin dokusu çok hoşuma gittiği için özellikle not edip başka bir pastada daha kullanmak istedim. Yapınca göreceksiniz yumuşacık ve dokusu güzel.

Ah unutmadan! Bu benim doğum günü pastamdı. Kendime en kakaolu en yoğun ne varsa onu yapmak istedim :)) Yaptıktan sonra ara veya üstüne bir şey eklemeyin olduğu gibi tüketin. Yanına muhakkak sert bir kahve! :)




Brooklyn blackout cake





BROOKLYN BLACKOUT PASTA

Tarif Hummingbird Bakery 

Kek için :


100 gr tereyağ

250 gr şeker ( 1.5 su bardağı)

2 yumurta

35 gr kakao (1/2 su bardağı)

5 gr kabartma tozu ( yarım paket)

5 gr karbonat (1.5 ay kaşığı)

Bir çimdik tuz

190 gr un ( 1.5 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

160 ml süt (1 + 1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

Puding kaplaması için :

750 ml su ( süt kullandım)( 3 +3/4 su bardağı )

500 gr şeker ( 3 su bardağı)

100 gr kakao (1.5 su bardağı)

80 gr mısır nişastası (1/2 su bardağı + 4 yemek kaşığı)

85 gr tereyağ


Pudingi bir gün önceden yapın tadı ve kıvamı otursun. Ayrıca bir miktar artacaktır bilginiz olsun.

Su veya sütün 1/3 'ü kadarıyla bir kenarda nişastayı açın. Kalan su veya süte kakao ve şekeri ekleyip fokurdayana kadar karıştarak kaynatın. Nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyerek koyu puding kıvamına getirin bir kaç dakika fokurdasın. Ardından tezgaha alıp tereyağını ekleyin bir miktar daha karıştırmaya devam edin. Ardından bir ufak borcama bu pudingi alıp yüzeyine değecek şekilde bir yağlı kağıt veya aliminyum folyo kaplayın. Buzdolabında bir gece soğutun.

Keki için önce tereyağ ve şekeri 5 dakika çırpın ardından sırasıyla yumurtaları ekleyin. Bir başka kapta kuru malzemeleri karışıtırın ve bir kuru malzeme bir süt şeklinde yumurtalı karışıma bunları yedirin. 18-20 cmlik iki kalıbı hazırlayın ve bu harcı ikisine pay edin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp her iki kekin önce yüzeyini traşlayın ve iki ayrı pata ayırıp 4 kek dilimi elde edin.Kırıntıları atmayın kaplarken lazım olacak traşladığınız kısımlarıda elinizle parçalayıp bir kenarda bekletin.

Servis tabağına tutkal niyetine kekinizi oturtacağınız kısımlara biraz puding sürün. Üzerine kekin ilk patını koyup kremadan 1/3 cup kadar ekleyin. Bu şekilde tüm patları bitirin.

Bu aşamada öneri kullandığınız puding olduğu için pastanızda kayma vs yaşamamak adına bir kaç yerden pipetle sabitleyin. Ara kremalarını sürdükten sonra kremanızı da pastanızı da bir süre daha dolapta bekletin. Ardından tekrar çıkarıp kabaca pastayı sıvayın ve artan kek kırıntılarla her tarafını kaplayın.




Brooklyn blackout cake



Bu kek olduğu haliyle güzel, ek süslemeye ihtiyaç yok :)


Diğer tarifleri toparlayıp geliyorum.. Güzel bir hafta ortası olsun!



Sevgilerimle..

gokche!