BEYAZ ÇİKOLATALI PORTAKALLI VE ÇİLEKLİ NAKED PASTA VE EV YAPIMI KEK UN



Untitled



Elinizin altında bir sürü malzeme var ve nasıl bir pasta yapmak istediğinizi bilmiyorsanız böyle bir pasta oluşturmanız bittabi mümkün :)

Keke portakalı ekleyip aralara çilek serpiştirmek güzeldi, kremayı biraz daha lezzetli yapacağım diye beyaz çikolatayı eritip eklemek iyi bir bütünlük sağladı.

Portakal ve çilek mevsimleri gereği ironi oluşturdu kabul ediyorum. Ama pazarda ufak ve kokulu çilek görünce dayanamıyorum. Haliyle kışa uygun yapılacak her pastada kendileri boy gösteriyor.

Birde bu tarifle birlikte kek un kavramını biraz açmak istedim. Yurt dışında ki kek unlar bizimkiler gibi kabartma tozu bazlı değil. Aksine nişasta içerikli bu sayede kırıntılı yumuşak o doku sağlanıyor.

Evde yapmak içinse mısır nişastası ve un lazım.


EV YAPIMI KEK UN

140 gr un (1 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

8 gr mısır nişastası (1 yemek kaşığı)


Undan 8 gr alın (1 yemek kaşığı) ve yerine mısır nişastası ekleyin. Ardından temiz bir zemine en az 3 kez eleyin. Bu aşamadan sonra kullanabilirsiniz.


BEYAZ ÇİKOLATALI PORTAKALLI VE ÇİLEKLİ NAKED PASTA

Tarif Cakeblog


Kek için :

225 gr tereyağ 

400 gr şeker (2 su bardağı + 5 yemek kaşığı) 

2 orta boy portakalın kabuğu 

60 ml portakal suyu ( 1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

4 yumurta

455 gr kek un* ( 4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

15 gr kabartma tozu (1.5 paket)

Bir iri çimdik tuz

310 ml süt (1.5 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

Krema için :

250 ml süt (1 + 1/4 su bardağı)

55gr un (1/2 su bardağı)

55 gr labne 

60 ml süt kreması ( 1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

40 gr pudra şekeri  (4 yemek kaşığı)

80 gr beyaz çikolata

Arası ve süslemesi için :

500 gr çilek 



Untitled


Şekeri ve portakal kabuğunu bir kenarda karıştırın. Diğer bir kapta tereyağını çırpın, krema kıvamına geldiğinde şekeri ekleyip en az 5 dakika şeker eriyene kadar çırpın.Ardından sırasıyla yumurtaları ekleyin her eklemede iyice çırpın. Sonra un,kabartma tozu ve tuzu yavaş yavaş ekleyin.En son süt ve portakal suyunu ekleyip 3 adet 18-20cmlik kalıba bu harcı ekleyin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında yaklaşık 20-22 dakika pişirin. 

Krema için süt ve unu karıştırıp pişirin, bir kenarda soğuması için bekletin. O arada krema, labne, pudra şekerini çırpın. En son erittiğiniz beyaz çikolatayı ekleyin. Soğuttuğunuz muhallebiyi ekleyip çırpmaya devam edin. 

Servis tabağına soğutup traşladığınız kek patlarından birini alıp kremadan 1/2 cup kadar sürün ve üzerine iri doğradığınız çileklerden ekleyin. Diğer patlarıda böyle bitirip kremayla kabaca kaplayıp kalan çilekler ve drajelerle süsleyin.




Untitled



Haftaya brownie dosyası ile başlamak istiyorum gidip çikolata stoğu yapmalıyım :)


Sevgilerimle..

gokche!