LİMON BİBERİYE VE ÇİLEKLİ BEYAZ ÇİKOLATA KREMALI PASTA

Babanın pastası yapılacaksa ;


Uyarı 1 : Keki sünger gibi olmalı. Bul Gökçe.Rusyanın Biskviti diye geçen bir reçete,sünger kekin soğuk ülke versiyonu.Hmm mantıklı uygula.

Uyarı 2 : Yumurta hassasiyeti var.Koku zerre miktar hissedilmemeli.O zaman basit bir şurup.Limon ve biberiye. Yap Gökçe.

Uyarı 3: Krema.Krem şantiden uzak dur. Bitter veya beyaz çikolata sever. Beyaz çikolata ile kaplama yapalım farklılık olsun. Ara için çilek sosu ve çırpılmış süt kreması kafi. Çırp Gökçe.


Uyarıları ayrı ayrı gerçekleştirdiysen pastayı birleştir Gökçe.




Untitled



LİMON, BİBERİYE VE ÇİLEKLİ BEYAZ ÇİKOLATA KREMALI PASTA

Tarif Vikalinka

Kek için :

5 large yumurta 

200 gr şeker ( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

140 gr un ( 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

1 vanilya çubuğunun havyarı


Ara kreması :

125 ml süt kreması (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

1 minik paket krema sertleştirici veya 3-4 kaşık krem şanti

5-6 iri çilek ve bir kaç kaşık şeker


Kreması :

160 gr beyaz çikolata

125 ml krema(1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

55 gr tereyağ oda ısısında


Şurup :

1 kısa dal biberiye 

1/4 limonun kabuğu 

100 ml su (1/2 su bardağı )

12 gr şeker (1 yemek kaşığı)


Önce keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın. Ardından unu eleyerek ekleyip bir spatula yardımıyla merkezden dışa daireler çizerek unu harca yedirin. Karışıma kabartma tozu vs bir şey eklenmeyeceği için yumurta köpüğünü söndürmemeye çalışın. Hazırladığınız 3 adet 18-20 cmlik kalıba bu harcı paylaştırın ve 180 derecede 20-25 dakika pişirin.


Ara krema için süt kreması ile krema sertleştirici veya 3-4 kaşık krem şantiyi çırpın. Çilekleri bir kaç kaşık şeker ile ezip 5-10 dakika kadar kaynatın ne marmelat ne sos olacak dikkat edin.Bunları buzdolabına kaldırın. 

Kaplama kreması için kremayı kaynatmadan ısıtın çikolataları bir kaba parçalayıp kremayı üzerine ekleyin iyice eriyene kadar karıştırın, bir kenarda soğutun ve ardından çırpmaya başlayın. Tereyağları üzerine yavaş yavaş ekleyin.Köpük köpük olana dek çırpın. Arada gevşediğini hissederseniz buzdolabına koyup bir miktar soğutun tekrar çırpın.

Krema pastayı kaplamak için yeterli ama biraz kalın olsun derseniz bu malzemeleri iki katına çıkarıp kullanabilirsiniz.

Pişip tamamen soğuyan kekleri kalıbından çıkarın.Şurup için tüm malzemeleri bir kaba alın ve ısıtın. Şeker eriyip 1-2 dakika kaynadığında biberiye ve limon kabuğunu alıp ılıtın. 

Keklerden birini servis tabağına alın ve şurubun 1/3'i ile ıslatın ve ara kremanın yarısını merkezi az olacak şekilde yayın ve çilek marmeladının yarsını ortasına yerleştirin. Ardından diğer kek patları için aynısını yapın ve bu aşamada buzdolabına kaldırın.

Yaklaşık 45 dakika 1 saat bekleyen pastanızı beyaz çikolatalı kremanızla sıvayın.Tekrar buzdolabına kaldırın ve servis edene kadar bekletin. 




Untitled




Sırada kendi doğum günüm var.. Aklımda trilyon fikir ile kararsızlıktan sanırım sade bir keke razı olacağım :)


Sevgilerimle..


gokche!