VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA VE ÇİKOLATALI VİŞNE

Untitled


Vişne kalmadı artık diyeceksiniz haklısınız ama bu kek için yazmam gerekiyordu :) Bu bir karaorman pastası değil ama ona yakın. Bol bol vişne, nemli çikolatalı iki kek katmanı ve süt kreması ile çikolata kreması..

Kekin dokusu ve vişnenin ekşiliği çok hoş bir tat.Ben genelde çikolatayla vişneyi beraber sevenlerdenim mesela şöyle çikolataya batırılmış vişneler benim için en ala pastadan daha güzel :) Ekşiliğin arasında ki o kakaonun tadı harika! Tamam tamam susup tariflere geçiyorum :)



Untitled




VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA 


Kek için :

Tarif MBE

2 cup şeker

1+3/4 cup un

3/4 cup + 2 tbsp kakao

2 tsp karbonat

1 tsp kabartma tozu

1 tsp tuz

2 yumurta

1 cup buttermilk 

1 cup sert kahve

1/2 cup sıvı yağ

İç ve dış krema için :

300 ml soğuk süt kreması

100 gr iri doğranmış bitter çikolata

Pudra şekeri

500 gr kadar vişne (bir kase kadarını çekirdeklerini ayırın ve bir peçetenin üzerinde fazla suyunu süzün. )



Untitled


Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ardından sırasıyla yumurta,buttermilk,yağ ve kahveyi ekleyin. Karışım katı olmayacak korkmayın. Harcınızı 2 adet önceden hazırladığınız 22 cm'lik kalıba pay edin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

200 ml soğuk süt kremasını damak tadınıza göre pudra şekeri ekleyerek katılaşana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın. Kalan 100 ml kremayı ısıtın kaynamasına izin vermeden bir kaseye döktüğünüz çikolataların üzerine boca edin. Soğuduğunda buzdolabına kaldırın yaklaşık 10-15 dakika da bir kontrol edin tamamen katılaşmayacak çırpılacak kadar soğusa kafi. Soğuduktan sonra yüksek devirde çırpın.

Soğuyan kekinizin bir patını servis tabağına alın üzerine çırptığınız süt kremasını yayın ve suyunu süzdürdüğünüz vişneleri üzerine dağıtın. Diğer kek patını kapayıp çikolatalı kremayı üzerine yayın.Kalan vişneleri süsleme için kullanın.Servisten en az 30 dakika önce pastayı buzdolabından çıkarın.


Untitled


ÇİKOLATALI VİŞNE

Bir avuç dolusu vişne

80 gr kadar çikolata

Vişneleri yıkadıktan sonra üzerinde hiç su kalmayacak şekilde yıkayın. Ardından benmari usülü çikolatanızı eritin, ılıtıp bir bir içine batırın. Buzdolabında kaldırıp soğutun. Servis edeceğiniz zaman çıkarın.




Yarın sonbaharlık bir tarif olsun.. Bol bol vaktim olsun..Cumartesi çabuk gelsin! :)

Sevgilerimle..

gokche!

ÇİKOLATA KREMALI ÇİLEK MARMELATLI VANİLYALI CUPCAKE

image3


Okullar başladı. Sezon açıldı. Yeni döneme çoğunuz benim gibi yepyeni başlangıçlarla çoğunuz alışık olduğu düzene devam ederek başladı. Bir şekilde hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz yani :) Ne diyelim hayırlı olsun herkes için..

Cupcake mevzusu uzun bir süre önce kardeşten öte arkadaşım Şeyma'nın doğum gününü kutlamak için taşıması kolay doğum günü pastası düşünürken bulundu.Kekin dokusu minik grubumuzda sevilince haliyle eklemek istedim.

Vanilyası bol, pamuk gibi bir kek. İçini oyup çilek marmelatı doldurdum en tepesine de çikolatalı krema ve süsleme fikirleri..


image1



ÇİKOLATA KREMALI ÇİLEK MARMELATLI VANİLYALI CUPCAKE 


Cupcake için :


Tarif EWWO

3 cup kek un (bunu da vanilyalı kullanırsanız aroma kuvvetlenecektir)

1 tbsp kabartma tozu

Bir çimdik tuz

240 gr oda sıcaklığında tereyağ

2 cup şeker

5 large boy yumurta

1+ 1/4 cup buttermilk 

1 iri vanilya çubuğunun havyarı 

İç dolgu ve dış krema için :

Çilek marmeladı

2 cup  iyi kalite bitter çikolata

1 cup süt kreması


Kuru malzemeleri şeker hariç bir kapta karıştırın. Buttermilk, süt ve vanilya havyarını başka bir kapta çırpın.Diğer bir kapta tereyağ ve şekeri 4 dakika çırpın.

Tereyağlı karışıma bir yumurtalı karışımı bir unlu karışımı azar azar ekleyerek çırpın. 30 adet cupcake kalıbına harcı paylaştırın. Kalıpların 2/3 'ü dolu olmalı oldukça kabarıyor. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 18-22 dakika pişirin.



image1 (1)



Süt kremasını ısıtın ama kaynatmayın.Çikolataları sıcak kremaya ekleyip karıştırarak ılıtın.Bir kenarda soğumaya bırakın kaskatı bir form değil daha çok krem şanti kıvamında yumuşak olduğunda 4-5 dakika mikserle yüksek hızda çırpın.

Cupcakelerin ortasını bir bıçak yardımıyla oyup çilek marmeladını 1 çay kaşığı ekleyin. Kestiğiniz parçayı üstüne kapayıp kremayı diler sıkma torbasıyla diler benim gibi sadace sıvayarak kaplayın. Süslemede pecan,sprinkle ve çilek kullandım. Siz damak tadınıza göre süsleyin. Oda sıcaklığında servis edin.


image2
 


Haftaya tatlı başladık inşallah tatlı geçer! :)


Sevgilerimle..

gokche!

HAŞHAŞLI PORTAKALLI CHEESECAKE

Orange poppy seed cheesecake


Bu cheesecake tüm tarifler arasında açık ara en beğenilen oldu. Portakal ve haşhaşı kek yerine cheesecake içerisine ekledim. Ama dokusunda haşhaş ve aroma olarak portakal herkes tarafından beğenildi. Birde bu cheesecake çok tatlı bayan cinsten değildi sanırım ondan herkes ikinci dilimi yedi :)

Serviste bol bol portakal kullanmak hem yoğunluğu hafifletiyor hem de görseli etkiliyor.Bence bu şekilde sunmalısınız :)



HAŞHAŞLI PORTAKALLI CHEESECAKE

Tarif SSL

Tabanı için :

1+1/4 cup biskuvi kırıntısı ( ben genelde eti burçak kullanıyorum )

2 tbsp şeker

75 gr tereyağ erimiş

Cheesecake için :

650 gr süzülmüş labne*

3/4 cup şeker

1/3 cup sour cream (yani ekşi krema yoksa süzme yoğurt)

2 portakalın kabuğu ve suyu

5 large boy yumurta

1 cup haşhaş

*800 gr labne peynirini süzdürdüğünüzde kalan bu rakam olmalı, süzdürme yöntemi için Cenk'in sayfasına bakabilirsiniz.




Orange poppy seed cheesecake



Cheesecake için olan şekerle rendelenmiş portakal kabuklarını bir kenarda karıştırın.

22 cmlik kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Taban için hazırladığınız biskuvi,tereyağ ve şekeri karıştırıp kalıbın tabanına yayın. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve oda ısısında soğumaya bırakın.

Labneyi portakallı şekerle çırpın,ardından sırayla sour cream ve portakal suyunu ekleyin. Sırayla yumurtaları bir bir yedirin en son haşhaşı ekleyin. Soğuyan tabana bu karışımı ekleyin ve içinde ki hava baloncukları patlatmaktan için tezgaha bir kaç kez vurun bu sayede çatlamayı en aza indirirsiniz. Aynı ısıdaki fırında 50-60 dakika pişirin. Ortası her cheesecake tarifinde belirtildiği gibi gevşek ve sallantılı olacak sorun değil.Oda ısısında bekletip soğuduğunda en az bir gece dolapta bekletin.

Segmentlerine ayırdığınız portakal ve dilimlenmiş çileklerle servis edin.





Orange poppy seed cheesecake



Şimdiden muhteşem bir bayram diliyorum! :)

Sevgilerimle..

gokche!

TRUFFLE BROWNİE

Pastalara ara vereceğiz dedikse çikolataya ara vereceğiz demedik :) Sürekli yaptığınız truflarınızı yuvarlamadan ya da şekillendirmeden basit bir brownie tabanının üstüne döküyoruz. İşlem bu kadar basit. 
Ama ince bir dilim eşliğinde bir top vanilyalı dondurmayla mesela bir kahvaltı sonrası kahvenin yanına iyi gider diye düşünüyorum. 

Çikolata kavanozunuzu boşaltın başlıyoruz..



trufflebrownie



TRUFFLE BROWNİE 

Tarif M.S.

Brownie için :

60 gr tereyağ

85 gr yüksek kakao oranlı bitter çikolata

1/2 cup un

1/4 tsp kabartma tozu

1/2 tsp tuz

1 cup şeker 

2 large boy yumurta

1/4 cup süt

Truffle için :

2/3 cup süt kreması

115 gr yüksek kakao oranlı bitter çikolata



trufflebrownie2



Tereyağ ve çikolatayı benmari usülü eritin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Şeker hariç kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ardından diğer bir kapta yumurta ve şekeri 4 dakika kadar -şeker erimeli- çırpın.Çırpmaya devam ederken önce çikolatalı karışımı ardından unlu karışımı  ve sütü yumurtalı harcınıza ekleyin ve hazırladığınız 22 cmlik kalıbınıza harcınızı dökün. Ön ısıtmalı fırında 165 derecede 25-30 dakika pişirin.

Kalıpta brownieninizi soğutun ve truffle için kremayı ısıtın kaynamamalı. Bir kenarda çikolataları bir kaseye alın ve ısınan kremanızı üzerine döküp tamamen çikolatayı eritin. Bu aşamada yaklaşık 25-30 dakika boyunca 10 dakika da bir karıştırın. Kabuk tutmasın ve ganaş olmasın istiyoruz neticede.

Karışımınızı soğuyan  brownie üzerine iyice soğuduğunda ekleyin.Dikkatlice yayın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında soğutun.Servis etmeden 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve ısıttığınız bıçak yardımıyla dilimleyin. Bu sayede daha keskin ve tam dilimler elde edersiniz.Yanına diler dondurma diler krema dilerseniz taze meyve ile servis edin.


Güzel bir akşam olsun, oldu mu ? :)

Sevgilerimle..

gokche!

SCHARFFENBERGER 'İN ÇİKOLATALI PASTASI

Untitled



Scharffenberger yurt dışında namı yürümüş bir çikolata markası. Sanıyorum 2006 yılında sahipleri bir kitap çıkardılar. Ben tabi ki konu çikolata olunca kendimi amazondan kitabı sipariş ederken buldum.Açıkçası kakaodan başlayıp çikolatanın oluşumuna kadar enfes bilgiler içeriyor.  Zamanında kendilerinden bir çok tarif paylaşmıştım..

Bu sefer pastasını yaptım gerçi yapalı çok zaman oldu.Ama tadı hala damağımda. Kekinin brownimsi dokusu kremasının yoğunluğuyla tam bir kutlama pastası! Çok yoğun bir süslemeye gerek yok. Kaplama sonrası mumları eklemeniz yeterli olacak :)


Untitled



SCHARFFENBERGER 'İN ÇİKOLATALI PASTASI


Tarif Essense of Chocolate kitabından

Kek için :

2 cup şeker

1+3/4 cup un

3/4 cup kakao

1 tsp tuz

1+1/2 tsp kabartma tozu

1+1/2 tsp karbonat

2 adet large  yumurta

1/2 cup sıvı yağ

1 cup süt

1 cup kaynar su

Kreması için :


1+1/4 cup şeker

1 cup süt kreması

140 gr bitter çikolata ( şekersiz %99 oranlı kakao,yoksa bulabildiğiniz en yüksek kakao oranlı olsun)

120 gr tereyağ küp küp doğranmış


Keki yaparak başlayın, kuru malzemeleri düşük ayarda çırpın ardından yavaşça sıvı yağ,yumurta ve sütü ekleyin.Yaklaşık 2 dakika çırptıktan sonra kaynar suyu ekleyin. Karışım önce yoğun sonra çorbamsı bir kıvamda olacak korkmayın. İki adet 22 cmlik hazırlanmış kalıba bu harcı pay edin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Bir kenarda soğutup kalıptan çıkarın.

Kremasını yaparken kremayla şekeri bir sos tenceresine alıp kaynatın bu yaklaşık 5-6 dakika sürüyor.Ardından çikolata ve tereyağını ekleyip ılıyana kadar karıştırın. Yüksek devirde çırpmayın amaç köpük köpük olması değil hafif kabarması.Soğuyana kadar ara ara bir çırpıcı yardımıyla kremanızı katılaştırın.

Kekin bir patını servis tabağına alın yaklaşık 1 cup kadar kremayla yüzeyini sıvayın,kalan kek patı üzerine kapayın kalan kremayla tüm pastanızı kaplayın ve dilediğinizce süsleyin.


Untitled


Sanırım dokusunu en net bu fotoğraf anlattı :) Pastalara bir günlük mola vereceğiz bakalım yarına ne düşecek..

Sevgilerimle..

gokche!

LİMON VE IHLAMURLU ÇIPLAK (NAKED) PASTA

Ihlamur benim için ağır aromalı bir bitki. Tarçın gibi olsa da olmasa da farketmez diyeceğim türden. Ama zamanında arnavut bir amcanın tam apartmanımızın köşesine ektiği çocukluğumdan beridir gani gani açan ıhlamurları gördükçe kokladıkça bunlardan bir şey yapmalı der dururdum. Ne yalan söyleyeyim öyle oturup bitki çayı içen bir birey değilim zararlıya meyilliyimdir :) Sağlıklıysa çok üstüne düşmem transit geçerim :) Annem limon dilimini attığı ıhlamuru içerken arnavut amcaya dua ededursun ben pastada nasıl olur diye irdeledim ve denedim. Bu kısımda Dilek'ide sürekli rahatsız ettim :)

Açıkçası çok yoğun bir aroma bırakmıyor hani böyle bitki çayı içer gibi değil ama limonun ekşiliğinin ardından gelen hafifliği hissedince ikisini dengede tuttabildiğime sevindim.Burda iki yol önereceğim. Dilerseniz benim yaptığım gibi dilerseniz toz halde ıhlamuru keke ekleyerek aromayı bir tık daha arttırabilirsiniz.

Çıplak (naked ) meselesi ise tamamen kremayla kaplanmadan, hali hazırda kekleri görünür halde yani son kaplama yapılmamış pastalara "naked cake" deniyor. Pastayı görüp tamamen kaplamamış demeyesiniz çünkü amaç bu :)

Bu arada kek için yaptıklarım arasında en yumuşak sünger kek ünvanını kendilerine layık görüyorum zira şurupla birleşince inanılmaz bir doku elde ettik. Fırından çıktığı halinden bir tık daha yumuşak diyeyim :)



Linden and lemon cake



LİMON VE IHLAMURLU PASTA

Kek için :

Tarif R.C.

60 gr tereyağ eritilmiş ve oda sıcaklığına gelmiş halde

1+ 1/3 cup un

6 yumurta

3/4 cup şeker

1 limon kabuğu

3 çay kaşığı toz halde ıhlamur (isteğe bağlı)

Kabarmasından korkuyor veya beceremeyeceğini düşünüyorsanız 1 paket kabartma tozu ekleyebilirsiniz.

Yumurta ve şekeri beyazlaşana şeker tamamen eriyene kadar 7-8 dakika çırpın.Unu bir kaba 3 kez eleyin ve yumurtalı karışıma tekrar 2 kere eleyerek ekleyin ya en düşük devirde mikserle ya da  büyük bir spatula ile daireler çizerek karıştırmaya başlayın en son yavaş yavaş tereyağını ekleyip 3 adet 18cmlik kalıba paylaştırın.(ben 2 adet 20cmlik kalıpta pişirdim ve onları ikiye bölüp 4 pat elde ettim) Ön ısıtmalı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Şurup için :

1 iri tutam ıhlamur

1/2 cup şeker (dilerseniz daha fazla)

1/2 cup su

1/2 cup limon suyu


Suyu kaynatın ve ocaktan alın içerisine ıhlamuru atıp bir süre demlenmesini bekleyin. Ardından ıhlamuru çıkarıp şeker ve suyu ekleyin. Bir süre sonra eriyecektir.Limon suyunuda ekleyin.Bu aşamada tadına bakın ekşi geldiyse şeker ilavesi yapabilirsiniz.

Kreması için :

400 ml süt kreması soğuk

Pudra şekeri

Orta katmana dilerseniz frambuaz

Soğuk kremayı damak tadınıza göre pudra şekeri ekleyerek çırpın, köpük köpük olunca keklerinizi hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.

Süslemesi için :

Sarı gıda boyası

1 tbsp krema

40 gr beyaz çikolata

Bunu pastayı donmaya dolaba bıraktığınızda yapın. Kremayı ısıtın ve gıda boyasını ekleyin.Kaynamadan ocaktan alıp küçük parçalara ayırıp çikolatayı içine katın. Soğuyuncaya kadar karıştırın tamamen donmamalı sıvı kalmalı.

Pişirdiğiniz her keki iki pata ayırın.Toplamda 6 kek katmanınız olacak. Servis tabağında keki şuruplayıp ,kremayla sıvayacak şekilde pastayı tamamlayın dilerseniz bu aşamada tam orta kata frambuaz serpebilirsiniz. En sonunda kabaca sıvayıp çıplak halde buzdolabına koyup soğutun ve çıkardığınızda bir kaşık veya çatal yardımıyla sıvı haldeki süsleme kremanızı tepesine gelişi güzel serpin.



Linden and lemon cake


Artık çikolatalı okkalı bir pasta paylaşma zamanı geldi! :) Güzel bir pazar olsun, pastası akşama kalsın..

Sevgilerimle...

gokche!

GÜLLÜ VE FRAMBUAZLI OMBRE PASTA

Raspberry rose cake


Güllü macaron yapacağım sevdamı pastaya yönlendirirsem ne olur ? Güzel olur hoş olur lakin macaronları çeşitlendirmekten özellikle de güllüden yine de vazgeçirmez :)

Ne yaptım nası yaptım ? Pastanın kekine gül suyu ilavesiyle biraz aroma kattım ama yinede Ispartadan gelmiş mis kokulu gül reçelini ara katlara az biraz serpiştirdim ve bu tatlı yoğunluğu frambuazın ekşisiyle dengeledim. Dış yüzeyi daha öncede yaptığım ombre tekniği ama bu sefer biraz acelesinden :) Süslemede eğer varsa elinizde pembe gül kullanmanızı tavsiye ederim ama yoksa dilediğiniz çiçeklerle süsleyip pastanedekilerden daha güzel pastalar yapmanız mümkün!



Raspberry rose cake




GÜLLÜ VE FRAMBUAZLI PASTA

Kek için :

Tarif S.H.

1+1/2 cup un 

1 cup şeker

2+1/2 tsp kabartma tozu

1/2 tsp tuz

3/4 cup süt

90 gr tereyağ oda sıcaklığında

2 large yumurta

1 + 1/2 tbsp gül suyu* 

Krema :

200 ml süt kreması soğuk

1 paket toz krem şanti

Pembe gıda boyası 

Ayrıca :

1/4 cup gül reçeli

Frambuaz


Raspberry rose cake


*Mutfakta kullanılabilir olmasına dikkat edin, kimyasal veya yapay içerik olmamalı saf gül suyu olmalı.

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın,sırasıyla süt ve yağı üzerine ekleyerek 2 dakika çırpın. Yumurtaları bir bir ekleyin en son gül suyunu ekleyip karışımı homojenize edin. 18 cmlik iki kalıba harcınızı pay edin ön ısıtmalı 180 derece fırında 20-30 dakika kadar pişirin. 

Kekler soğuduğunda birini servis tabağına alın. Ve kremayı hazırlayın. Soğuk süt kremasını krem şanti ile çırpın ve 1/2 cup kadarını ara krema olarak ayırıp kalan kremayı üç ayrı kaseye ayırın.




Raspberry rose cake


Pembe gıda boyasını iki kasede ki kremaları tonlamak için kullanın yani üç kasenin biri beyaz kalacak. Bu aşamada göz zevkinize göre farklı iki ton elde edeceksiniz.

Servis tabağına aldığınız kekin üzerine ayırdığınız 1/2 cup kremayı sürün üzerine gül reçelini gezdirip kenarlardan boşluk bırakarak frambuazları serpin. Diğer kek patını üzerine kapayın. 

Dış kaplamasında en koyu ton pembe kremayı en dibe kabaca sürün, üst kısmına diğer açık tonu sürün.Kalan beyazı tepesine ve bir miktar tepeye yakın kenarlara paylaştırın. 

En sonunda sıvamak için aparatınızla tek seferde pastayı sıvayın.Renkler birbirine karışacak sorun değil sadece tepesindeki beyaza aparatınızı silmeden sıvama yapmayın.Her sıvama sonrası silerek aparatınızı temiz tutun.Renk karışımı hoş bir görüntü aldığında yavaşça son kez sıvayın ve bir müddet buzdolabında soğutun.Süslemeden sonra oda sıcaklığında servis edin.

Raspberry rose cake


Ben bir sonraki günün postunu düşünürken size muhteşem bir cuma diliyorum! :)

Sevgilerimle..

gokche!

ÇİKOLATASIZ.BELKİ.

Untitled


Tabi ki dayanamayıp çikolatalı bir tarif sıkıştırdım. Lakin konumuz lime! Limongillerden,bizde ismi misket limonu.Yeşil kabuğunun aroması tadındaki o ekşilik ve kesildiğinde her defasında beni leyla eden haliyle birden fazla tarifte kullanıldı :) Sonuç : mutluluk!

Basitçe anlatmak gerekirse ilk tarif Mojito.Biliyorum alkollü bir içecek. Lakin ben her gittiğim yerde alkolsüz bir mojito sipariş etmekten sıkıldığım için evde üretime geçtim. Hikayesi için şuraya alalım..

Asıl karışım aslında oldukça kolay : beyaz rom, misket limonu,nane yaprakları,soda ve bol buz.Elde beyaz rom olmayınca soda + basit şurup (şeker ve suyun aynı ölçüde karışımdan oluşuyor dileyen bunuda kullanmadan sadece soda eklemesinde bulunuyor) veya sprite ile alkolsüz halde servis ediliyor. Tabi bu benim okuduğum öğrendiğim barmenlerin özelini irdeleyemiyorum.

Yani kolay ve şu sıra havada nem yine arttı diye çıldıran benim gibi arkadaşlar için ideal :)



Untitled


ALKOLSÜZ MOJİTO


10 adet nane yaprağı ayrıca bardağa eklemek için birkaç adet daha

Bir tutam esmer şeker (yoksa normal şeker kullanabilirsiniz)

1 adet misket limonu suyu

100 ml sprite

Bir bardak dolusu kırık buz


Nane yapraklarını bardağınıza alın üzerine şekeri serpip bir ezici ile ezin.Ardından misket limonu suyunu, sprite ve fazladan ayırdığınız naneleri bu karışıma ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.Bol buz ile servis edin.





Untitled


İkinci tarif ise limonata! Limonlarını yabanmersini ile karıştırmak ilk Joy'un fikri idi.Ağzım sulanınca yaptım.Yapın içirin.Shake Shack'te içtiğiniz blueberry lemonade vardı ya, ben unuttum, onu unutun bunu yapın :)

Tek fark biraz nane ilavesi ;)



Untitled



YABANMERSİNİ VE NANELİ LİMONATA

Tarif JTB

2 cup yabanmersini (dondurulmuş daha iyi)

1 cup nane yaprağı

1+1/2 cup limon suyu

1 cup şeker (bunu yarıya düşürdüm)

4 -5 cup su

Şeker, yabanmersini ve naneyi blendırda tek görüntü alana kadar ezin. Bu aşamada dilerseniz süzgeçte süzün ki ben taneli sevdiğim için süzmedim. Ardından limon suyu ve suyu ekleyip bardaklara bol buzla servis edin.




Untitled


Tüm bunların yanına bu sene yaptığım en iyi atıştırmalığı yazıyorum! Tuzlu tatlı karışımını sevenler donmasını falan beklemeden direk batırıp batırıp yesin :) Zira bir yerden sonra ben donmasını bekleyemedim..


Untitled



ÇİKOLATALI CİPS


80 gr bitter çikolata (bir kare paket sanırım lakin küvertür tavsiyemdir)

2 dev avuç ruffles 

Çikolatayı benmari usülü eritin. Cipsleri çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerinde buzdolabında soğutun. Servis anında dolaptan çıkarın.


Oldu bence :)

Sevgilerimle..

gokche!

OREO ÇİLEK VE NUTELLALI PASTA

Oreo nutella strawberry layer cake


İki kek katmanı arasına nutella,çilek ve çırpılmış krema süslemede bol oreo.. Pratik ve süslü! :) Kekin şeker dengesi yerinde, eğer dilerseniz üst kek patını koymadan önce onunda tepesine bir kat nutella sürebilirsiniz. Başka meyvelerle tatlandırıp nutella yerine ev yapımı antep fıstığı ezmesi sürüp çeşitlendirmek mümkün.




Oreo nutella strawberry layer cake


Tereyağlı yoğun dokulu bir kek olduğu için ince bir dilim yeterli olacaktır.Mümkünse kendisiyle bol kişi ağırlayabilirsiniz :)


OREO ÇİLEK VE NUTELLALI PASTA


Kek için :

Tarif PW

225 gr tereyağ

4 tbsp kakao

1 cup kaynar su

2 cup un

2 cup şeker

1/4 tsp tuz

1/2 cup buttermilk

2 large yumurta

1 tsp karbonat


Ara katman ve süsleme için :

200 ml süt kreması (soğuk)

Tatlandırmak için damak tadınıza göre  pudra şekeri 

1-1/2 cup nutella

1 büyük kase doğranmış çilek 

Ayrıca süsleme için bütün çilek ve oreo


Oreo nutella strawberry layer cake


Keki yaparak başlayalım. Tereyağ kakao ve kaynar suyu bir sos tenceresinde karışıtırın kakao topaklanmamalı ve tereyağ erimeli.Yaklaşık 15 saniye fokurdasa yeterli ocaktan alın.

Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta buttermilk, karbonat ve yumurtayı çırpın.

Unlu karışıma sıcak kakaolu karışımı ve yumurtalı karışımı sırayla dökerek sürekli çırpın. 20-22 cmlik 2 adet yağlayıp unladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kalıba karışımı pay edin.

180 derecede ön ısıtmalı fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra keklerinizi kalıptan çıkarın.


Krema için süt kremasını pudra şekerini yavaş yavaş tatlandırarak çırpın,köpük köpük olduğunda durun fazla çırparsanız kesilir.


Oreo nutella strawberry layer cake


Oluşturalım : 

Servis tabağına önce kekin bir patını koyun ve nutella sürün. Üzerine kremanın yarısını sürüp çilekleri dizin.Dilerseniz diğer patın yüzeyine de nutella sürüp nutellasız kısmı çilekli kremalı diğer patın üzerine yerleştirin. Nutellalı yüzüne kalan kremayı yayıp oreo ve bütün çileklerle süsleyin.




Oreo nutella strawberry layer cake


Bu hafta iki pasta tarifi daha var planda.Biraz çikolatadan uzaklaşacağız :)



Sevgilerimle..

gokche!

SOĞUK OLSUN..

O kadar sıcak ki arada buzluğu açıp yüzüme vuran serinliğe sevinir haldeyim. Bu arada buzdolabını kontrol edip neler yapılabilir diye bakarken kız kardeşimin içeriden "Soğuk olsun!" dediğini duyunca pratik bir dondurma yanına da iki kupluk cheesecake yaptım.

banana nutella popsicle dipped pistachio



Dondurmada muz kullandım, malum bu ara tek malzemeli dondurma sıralamasında kendisi birinci sırada. Ama ben kalıpları, nutella ve antep fıstığını devreye sokup kaloriyi yükselttim :)


MUZ NUTELLA VE ANTEP FISTIKLI DONDURMA 

3 olgun muz

1/2 cup nutella

Büyük boy kase ile toz antep fıstığı

Muz ve nutellayı rondodan geçirin. 6-8 adet dondurma kalıbınıza bu karışımı paylaştırın. Buzlukta dondurduktan sonra kalıbından çıkarıp antep fıstığına bulayın. Bu dondurma çabuk yumuşayan cinsten hemen tüketecekseniz buzluktan direk çıkarıp sunun.


no bake cheesecake for two



Şekerle uğraşmadan, kırmızı meyveyle iki kişilik cheesecake. Eğer kremanın ağırlığından yakınan var ise onuda labneyle değiştirebilirsiniz. Ama bir miktar şeker eklemeniz gerekebilir.


no bake cheesecake for two2



BÖĞÜRTLENLİ BEYAZ ÇİKOLATALI CHEESECAKE

150 gr labne

80 gr beyaz çikolata

1/4 cup süt kreması

2 adet biskuvi ( ben oreo kullandım )

Bir iri avuç böğürtlen


Oreoları toz hale getirip kupların dibine bölüştürün. Krem peyniri çırpın ve benmari usülü erittiğiniz beyaz çikolatayı bu karışıma ılık halde ekleyin. Ardından kremayı ekleyip çırpın ve kuplara bölüştürün. Blendırda ezdiğiniz böğürtlenleri ( ki ben çok tatlılardı şeker kullanmadım ama siz damak tadınıza göre bu aşamada şeker ekleyebilirsiniz ) sos hale getirip üzerine bölüştürün. En son çırpılmış krema bir parça beyaz çikolata ve böğürtlenle süsleyin.




Diğer tarif süpriz olsun! :) Mutlu hafta sonları..

Sevgilerimle..

gokche!

DULCE DE LECHE DOLGULU BUTTERCREAM KAPLAMALI TEREYAĞLI CUPCAKE

Yellow Butter Cupcake from Rose Levy Beranbaum + Buttercream from Hummingbird Bakery + Dulce De Leche from Cafefernando


Başlığa baktığınız da gözleriniz kanıyor içiniz öfff diyor ve bunla uğraşamam diye düşünüyor olabilirsiniz lakin alakası yok. Cupcake tanımlaması için anca böyle bir başlık açmam gerekiyordu :)

Keki hayranı olduğum ve benle beraber sizinde bilmeniz için sürekli gözünüze soktuğum Rose Levy Beranbaum'dan. Dulce de leche dolgusu Cenk'in sitesinde mevcut bende yapmıştım hatırlarsanız. Krema ise sizi ikiye bölecek.

Evet Tiffany mavisi ile hoş bir fotoğrafı var ama tereyağ bazlı. Fakat tereyağ bazlı kremalar arasında en az tereyağlı olacak şekilde bir kaplama kreması. Daha önce bahsettiğim Hummingbird Bakery'nin kitabından. Sıkma torbası derdi olmadan gönül almalık ve sprinkle süslemesiyle şirin görüntü elde edilmelik.

Bakalım siz denediğinizde neler düşüneceksiniz :)


Yellow Butter Cupcake from Rose Levy Beranbaum + Buttercream from Hummingbird Bakery + Dulce De Leche from Cafefernando


TEREYAĞLI SARI CUPCAKE

Tarif RLB

2 large yumurta

2 cup kek un

2/3 cup ekşi krema (sour cream) yoksa katı yoğurt

1 cup şeker

1/2 tsp karbonat

1/2 tsp kabartma tozu

1/2 tsp tuz

170 gr oda ısısında tereyağ


Yumurtaları ve ekşi kremadan ayırdığınız 3 kaşık kremayla çırpın. Başka bir kapta kuru malzemeleri  karıştırın ve üzerine kalan ekşi kremayı ekleyin. Ardından tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. 1.5 -2 dakika bu karışımı çırpın. Yumurtalı karışımı iki partide bu harca ekleyerek karışımı homojenize olana kadar 1 dakika çırpın. 16 adet cupcake kalıbınıza harcı 1/3'ü dolu olacak şekilde paylaştırın.

Ön ısıtmalı 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve piştikten sonra tezgaha alıp en az 15 dakika soğumalarını bekleyin.


Dolgusu için Dulce De Leche tarifi adım adım burada. Bu tarif için 1/2-1 cup kadar yeterli olacak.


HUMMİNGBİRD BAKERY BUTTERCREAM 

Tarif JTB ve HB

70 gr oda ısısında tereyağ

2 cup elenmiş pudra şekeri*

2 tbsp süt


Tereyağını ve pudra şekerini şeker eriyene kadar düşük hızda çırpın ardından yükse hızda sütü ekleyerek puf puf olana dek çırpmaya 5 dakika devam edin. Yazın bu krema daha çabuk puf puf olacağı için gözlemleminizde fayda var. Eğer daha sonra kullanacaksanız çırptıktan sonra dolaba kaldırıp kullanacağınız sırada oda ısısında 1 dakika çırpmanız yeterli olacaktır. Renk için dilediğiniz bir gıda boyası kullanabilirsiniz.

Bu tarifle hafif yoğunlukta 12 cupcake kaplanıyor. Ben 16 cupcake için daha az kullanıp bölüştürdüm. Eğer pasta kaplayacaksanız tarifi iki misline çıkarıp 20 cmlik bir pastayı kaplayabilirsiniz.

*Şeker bazlı kremalar Amerikada yaygın ve siz çok şekerli olmasın derseniz 1/2 cup ile başlayıp arttırın.


Yellow Butter Cupcake from Rose Levy Beranbaum + Buttercream from Hummingbird Bakery + Dulce De Leche from Cafefernando


Birleştirirken : 

Cupcakelerin tam ortasından bir parça kesip alıp dolguluk zemin hazırlayın. Dulce de lecheden bir tatlı kaşığı dolgulara bölüştürüp üstüne kestiğiniz parçayı yapıştırın ve kremayla sıvayıp sprinkle ile süsleyin.




Yarın fırın çalıştırmadan iki tarif paylaşmak istiyorum, zira bugünlerde sıcaklardan eriyoruz!:)

Sevgilerimle...

gokche!