NUTELLA DOLGULU KAHVERENGİ TEREYAĞLI ÇİKOLATALI KURABİYE BİRAZ DA DENİZ TUZU

Untitled


Evet bu tereyağ mevzusundan sıkılmış olmanız olası. Lakin girdiği herşeye en başta mantı olmak üzere "Azcık daha koysana!" dedirten şeylerden biri.

Tabir-i caizse "hunharca" yiyebildiğim şeyleri başka şeylerle karıştırmayı severim. Bu kurabiye benim için biçilmiş kaftan..

Daha önce sadece bol bol çikolata konulmuş halde paylaşmıştım. Bu sefer içine nutella üstüne deniz tuzu derken o neydi ya şeklinde mideye gönderdik.

Yapın yedirin yiyin sonra tekrar yapın sadece kendinize stoklayın! Öyle böyle değil :)



Untitled




NUTELLA DOLGULU KAHVERENGİ TEREYAĞLI ÇİKOLATALI KURABİYE BİRAZ DA DENİZ TUZU

Tarif AK

2 + 1/4 cup un

1+ 1/4 tsp karbonat

1/4 tsp tuz

225  gr tereyağ

1 + 1/4 cup esmer şeker

1/4 cup şeker

1 large yumurta + 1 large yumurta sarısı

1 tbsp yoğurt

1 + 1/4 cup çikolata*

1 kavanoz nutella**

*Aslında orjinal tarifte 3/4 cup yarı tatlı (semi-sweet) çikolata ,1/2 cup bitter damla çikolata, 1/2 cup sütlü çikolata vardı. Yurt dışında yaşayanlar bu mevzuda sıkıntı yaşamayacaktır ama Türkiye'de olanlar için en güzel seçenek belirttiğim çikolata miktarını yarı yarıya sütlü bitter şeklinde kullanmak.İyi kalite çikolatayı irice doğrayarak elbette :)

**Orjinal tarifte nutellayı buzdolabında soğutup kaşık kaşık kurabiyelerin içlerine yerleştiriyoruz ama ben daha kolay şekilde yaptım. Yağlı kağıt üzerine birer tatlı kaşığı koyup bozlukta dondurdum kurabiyeyi yaparken içlerine yerleştirmesi ve yuvarlaması daha kolay bulaşıksız oldu.

Nutellayı eğer yukarıda belirttiğim şekilde kullanacaksanız,hazırlayıp buzluğa atın.

Tereyağını kahverengileştirip oda sıcaklığında beklemesi için cam bir kaseye aktarın, tekrar katılaşmayacak,oda sıcaklığına gelmesi kafi.

Oda sıcaklığına gelen tereyağ ile şekerleri çırpın. Ardından sırayla,yumurtaları ve yoğurdu ekleyin. Bir başka kapta kalan kuru malzemeleri çikolata hariç karıştırın ve en son bunları ekleyip hamur haline gelmesi için çırpın. Çikolataları ekleyin ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Hem kolay şekil alacak hemde malzemeler özleşeceği için daha lezzetli olacak.

Soğuyan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde (1+1/2 tbsp kadar) parça alıp avcunuzda açın nutelladan 1 tatlı kaşığı ekleyin ve top şeklinde yuvarlayın. Dikkat edin hamurla çabuk çalışın.

Kurabiyeler bir miktar yayılacakları için çok dip dibe yerleştirmeyin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 9-11 dakika pişirin. Tezgaha aldıktan 2 dakika sonra üzerlerine deniz tuzu serpin.


Untitled

Sonrası mı ? Bir bardak kahvenin yanında böldüğünüz kurabiyenizden akan nutellayı izleyebilirsiniz mesela :)

Mutlu haftalar!

Sevgilerimle..

gokche!