İNCİR CEVİZ VE BALLI CHEESECAKE BARLARI

Untitled


"İncirler olana kadar" diye geçirilen tüm yaz sonrasında incirle ne yapılabilir diye düşündüm. Kızarmış ekmeğin üzerine biraz rokfor peyniri ve dilimlenmiş incir.Servis öncesi biraz bal.Mantıklı mı? Evet Lezzetli mi? Evet. Herkese uyar mı ? Hayır :)

O zaman ihale pasta cheesecake kurabiye vs diye düşünmeye kalınca içlerinden en uygunu cheesecake oldu :)

Tabana serpilen ceviz, ballı cheesecake katmanı ve tepesine dizilen incirlerle görsel olarakta benden tam not aldı. Porsiyonun ufak oluşu ise çabuk bitirmeye bire bir! :)

Untitled



İNCİR CEVİZ VE BALLI CHEESECAKE BARLARI


Tarif BB.

Taban için :

1/2 cup ceviz

1 cup yulaflı biskuvi tozu (yulaflı biskuvileri rondodan geçirip ölçüyoruz)

1/4 cup şeker

60 gr tereyağ

Harç için :

1/3 cup bal

280 gr labne ( bunun için yaklaşık 600 gr labneyi süzdürün)

2 yumurta

Bir çimdik tuz



Taban için tereyağını eritin ve tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp 18 x 18 lik / 20 x 20 lik  kare kalıbın tabanına bu karışımı yayın.

Harç için labne ve balı çırpın. Ardından sırayla yumurtaları ve tuzu ekleyin. Tabanın üzerine bu harcı döküp bir kaç kez tezgaha çarpın. İçinde ki hava kabarcıklarını alıp çatlamasını önleyin. Su banyosunda pişirmek için kalıbınızdan daha büyük bir kaba hazırladığınız cheesecake kalıbınızı yerleştirin. Cheesecake dolu kabınızın yarısına gelecek kadar kaynar su koyun.

Ön ısıtmalı 160 derece fırında 1 saat pişirin. Zaman bittiğinde tezgaha alıp soğumasını bekleyip 1 gece buzdolabında bekletin.

Servis etmeden önce dilimlediğiniz incirleri yüzeyine dizin. Üzerine biraz ceviz kırığı ve yine bal gezdirip dilimleyin.


Untitled


Yarın şöyle bol çikolatalı bir şeyler ile görüşmek üzere!


Sevgilerimle


gokche!