VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA VE ÇİKOLATALI VİŞNE

Untitled


Vişne kalmadı artık diyeceksiniz haklısınız ama bu kek için yazmam gerekiyordu :) Bu bir karaorman pastası değil ama ona yakın. Bol bol vişne, nemli çikolatalı iki kek katmanı ve süt kreması ile çikolata kreması..

Kekin dokusu ve vişnenin ekşiliği çok hoş bir tat.Ben genelde çikolatayla vişneyi beraber sevenlerdenim mesela şöyle çikolataya batırılmış vişneler benim için en ala pastadan daha güzel :) Ekşiliğin arasında ki o kakaonun tadı harika! Tamam tamam susup tariflere geçiyorum :)








VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA 


Kek için :

Tarif MBE

2 cup şeker

1+3/4 cup un

3/4 cup + 2 tbsp kakao

2 tsp karbonat

1 tsp kabartma tozu

1 tsp tuz

2 yumurta

1 cup buttermilk 

1 cup sert kahve

1/2 cup sıvı yağ

İç ve dış krema için :

300 ml soğuk süt kreması

100 gr iri doğranmış bitter çikolata

Pudra şekeri

500 gr kadar vişne (bir kase kadarını çekirdeklerini ayırın ve bir peçetenin üzerinde fazla suyunu süzün. )




Untitled


Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ardından sırasıyla yumurta,buttermilk,yağ ve kahveyi ekleyin. Karışım katı olmayacak korkmayın. Harcınızı 2 adet önceden hazırladığınız 22 cm'lik kalıba pay edin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

200 ml soğuk süt kremasını damak tadınıza göre pudra şekeri ekleyerek katılaşana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın. Kalan 100 ml kremayı ısıtın kaynamasına izin vermeden bir kaseye döktüğünüz çikolataların üzerine boca edin. Soğuduğunda buzdolabına kaldırın yaklaşık 10-15 dakika da bir kontrol edin tamamen katılaşmayacak çırpılacak kadar soğusa kafi. Soğuduktan sonra yüksek devirde çırpın.

Soğuyan kekinizin bir patını servis tabağına alın üzerine çırptığınız süt kremasını yayın ve suyunu süzdürdüğünüz vişneleri üzerine dağıtın. Diğer kek patını kapayıp çikolatalı kremayı üzerine yayın.Kalan vişneleri süsleme için kullanın.Servisten en az 30 dakika önce pastayı buzdolabından çıkarın.


Untitled


ÇİKOLATALI VİŞNE

Bir avuç dolusu vişne

80 gr kadar çikolata

Vişneleri yıkadıktan sonra üzerinde hiç su kalmayacak şekilde yıkayın. Ardından benmari usülü çikolatanızı eritin, ılıtıp bir bir içine batırın. Buzdolabında kaldırıp soğutun. Servis edeceğiniz zaman çıkarın.




Yarın sonbaharlık bir tarif olsun.. Bol bol vaktim olsun..Cumartesi çabuk gelsin! :)

Sevgilerimle..

gokche!