GÜLLÜ VE FRAMBUAZLI OMBRE PASTA

Raspberry rose cake


Güllü macaron yapacağım sevdamı pastaya yönlendirirsem ne olur ? Güzel olur hoş olur lakin macaronları çeşitlendirmekten özellikle de güllüden yine de vazgeçirmez :)

Ne yaptım nası yaptım ? Pastanın kekine gül suyu ilavesiyle biraz aroma kattım ama yinede Ispartadan gelmiş mis kokulu gül reçelini ara katlara az biraz serpiştirdim ve bu tatlı yoğunluğu frambuazın ekşisiyle dengeledim. Dış yüzeyi daha öncede yaptığım ombre tekniği ama bu sefer biraz acelesinden :) Süslemede eğer varsa elinizde pembe gül kullanmanızı tavsiye ederim ama yoksa dilediğiniz çiçeklerle süsleyip pastanedekilerden daha güzel pastalar yapmanız mümkün!



Raspberry rose cake




GÜLLÜ VE FRAMBUAZLI PASTA

Kek için :

Tarif S.H.

1+1/2 cup un 

1 cup şeker

2+1/2 tsp kabartma tozu

1/2 tsp tuz

3/4 cup süt

90 gr tereyağ oda sıcaklığında

2 large yumurta

1 + 1/2 tbsp gül suyu* 

Krema :

200 ml süt kreması soğuk

1 paket toz krem şanti

Pembe gıda boyası 

Ayrıca :

1/4 cup gül reçeli

Frambuaz


Raspberry rose cake


*Mutfakta kullanılabilir olmasına dikkat edin, kimyasal veya yapay içerik olmamalı saf gül suyu olmalı.

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın,sırasıyla süt ve yağı üzerine ekleyerek 2 dakika çırpın. Yumurtaları bir bir ekleyin en son gül suyunu ekleyip karışımı homojenize edin. 18 cmlik iki kalıba harcınızı pay edin ön ısıtmalı 180 derece fırında 20-30 dakika kadar pişirin. 

Kekler soğuduğunda birini servis tabağına alın. Ve kremayı hazırlayın. Soğuk süt kremasını krem şanti ile çırpın ve 1/2 cup kadarını ara krema olarak ayırıp kalan kremayı üç ayrı kaseye ayırın.




Raspberry rose cake


Pembe gıda boyasını iki kasede ki kremaları tonlamak için kullanın yani üç kasenin biri beyaz kalacak. Bu aşamada göz zevkinize göre farklı iki ton elde edeceksiniz.

Servis tabağına aldığınız kekin üzerine ayırdığınız 1/2 cup kremayı sürün üzerine gül reçelini gezdirip kenarlardan boşluk bırakarak frambuazları serpin. Diğer kek patını üzerine kapayın. 

Dış kaplamasında en koyu ton pembe kremayı en dibe kabaca sürün, üst kısmına diğer açık tonu sürün.Kalan beyazı tepesine ve bir miktar tepeye yakın kenarlara paylaştırın. 

En sonunda sıvamak için aparatınızla tek seferde pastayı sıvayın.Renkler birbirine karışacak sorun değil sadece tepesindeki beyaza aparatınızı silmeden sıvama yapmayın.Her sıvama sonrası silerek aparatınızı temiz tutun.Renk karışımı hoş bir görüntü aldığında yavaşça son kez sıvayın ve bir müddet buzdolabında soğutun.Süslemeden sonra oda sıcaklığında servis edin.

Raspberry rose cake


Ben bir sonraki günün postunu düşünürken size muhteşem bir cuma diliyorum! :)

Sevgilerimle..

gokche!