DULCE DE LECHE DOLGULU BUTTERCREAM KAPLAMALI TEREYAĞLI CUPCAKE

Yellow Butter Cupcake from Rose Levy Beranbaum + Buttercream from Hummingbird Bakery + Dulce De Leche from Cafefernando


Başlığa baktığınız da gözleriniz kanıyor içiniz öfff diyor ve bunla uğraşamam diye düşünüyor olabilirsiniz lakin alakası yok. Cupcake tanımlaması için anca böyle bir başlık açmam gerekiyordu :)

Keki hayranı olduğum ve benle beraber sizinde bilmeniz için sürekli gözünüze soktuğum Rose Levy Beranbaum'dan. Dulce de leche dolgusu Cenk'in sitesinde mevcut bende yapmıştım hatırlarsanız. Krema ise sizi ikiye bölecek.

Evet Tiffany mavisi ile hoş bir fotoğrafı var ama tereyağ bazlı. Fakat tereyağ bazlı kremalar arasında en az tereyağlı olacak şekilde bir kaplama kreması. Daha önce bahsettiğim Hummingbird Bakery'nin kitabından. Sıkma torbası derdi olmadan gönül almalık ve sprinkle süslemesiyle şirin görüntü elde edilmelik.

Bakalım siz denediğinizde neler düşüneceksiniz :)


Yellow Butter Cupcake from Rose Levy Beranbaum + Buttercream from Hummingbird Bakery + Dulce De Leche from Cafefernando


TEREYAĞLI SARI CUPCAKE

Tarif RLB

2 large yumurta

2 cup kek un

2/3 cup ekşi krema (sour cream) yoksa katı yoğurt

1 cup şeker

1/2 tsp karbonat

1/2 tsp kabartma tozu

1/2 tsp tuz

170 gr oda ısısında tereyağ


Yumurtaları ve ekşi kremadan ayırdığınız 3 kaşık kremayla çırpın. Başka bir kapta kuru malzemeleri  karıştırın ve üzerine kalan ekşi kremayı ekleyin. Ardından tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. 1.5 -2 dakika bu karışımı çırpın. Yumurtalı karışımı iki partide bu harca ekleyerek karışımı homojenize olana kadar 1 dakika çırpın. 16 adet cupcake kalıbınıza harcı 1/3'ü dolu olacak şekilde paylaştırın.

Ön ısıtmalı 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve piştikten sonra tezgaha alıp en az 15 dakika soğumalarını bekleyin.


Dolgusu için Dulce De Leche tarifi adım adım burada. Bu tarif için 1/2-1 cup kadar yeterli olacak.


HUMMİNGBİRD BAKERY BUTTERCREAM 

Tarif JTB ve HB

70 gr oda ısısında tereyağ

2 cup elenmiş pudra şekeri*

2 tbsp süt


Tereyağını ve pudra şekerini şeker eriyene kadar düşük hızda çırpın ardından yükse hızda sütü ekleyerek puf puf olana dek çırpmaya 5 dakika devam edin. Yazın bu krema daha çabuk puf puf olacağı için gözlemleminizde fayda var. Eğer daha sonra kullanacaksanız çırptıktan sonra dolaba kaldırıp kullanacağınız sırada oda ısısında 1 dakika çırpmanız yeterli olacaktır. Renk için dilediğiniz bir gıda boyası kullanabilirsiniz.

Bu tarifle hafif yoğunlukta 12 cupcake kaplanıyor. Ben 16 cupcake için daha az kullanıp bölüştürdüm. Eğer pasta kaplayacaksanız tarifi iki misline çıkarıp 20 cmlik bir pastayı kaplayabilirsiniz.

*Şeker bazlı kremalar Amerikada yaygın ve siz çok şekerli olmasın derseniz 1/2 cup ile başlayıp arttırın.


Yellow Butter Cupcake from Rose Levy Beranbaum + Buttercream from Hummingbird Bakery + Dulce De Leche from Cafefernando


Birleştirirken : 

Cupcakelerin tam ortasından bir parça kesip alıp dolguluk zemin hazırlayın. Dulce de lecheden bir tatlı kaşığı dolgulara bölüştürüp üstüne kestiğiniz parçayı yapıştırın ve kremayla sıvayıp sprinkle ile süsleyin.




Yarın fırın çalıştırmadan iki tarif paylaşmak istiyorum, zira bugünlerde sıcaklardan eriyoruz!:)

Sevgilerimle...

gokche!