1'İNİ MUTLU ET (3.bölüm)

Bu başlık benim en sevdiğim başlık diyebilirim.Neticede en az malzeme ile bir seferde bitecek ertesi güne sarkıp yeni çalışmalara engel olmayacak tatlılar üretilebiliyor :)Sanırım biraz da hem pratik oluşları hem de göze hitap etmesi sebebiyle ufak porsiyonlar her zaman en idealidir mantığındayım..

Daha önce değişik tarifler içeren iki başlık açmıştım,birinci başlık  ve ikinci başlık olarak ayırmıştım..Bu sefer minik bir pasta ve cheesecake eklemesinde bulundum.

Pastanın en güzel yanı vegan oluşu bu sayede vegan okuyucununda gönlünü yapmış olacağımı düşünüyorum :) Cheesecake ise limon aromalı ama tamamlayıcısı pek tabi çilek..


vegan chocolate cake for two w/chocolate buttercream


İKİ KİŞİLİK ÇİKOLATALI PASTA (VEGAN)

Tarif TRB

1/4 cup un

2 tbsp şeker

2 tsp esmer şeker (yoksa normal şekerde olur)

2 tsp kakao

1/8 tsp karbonat

Bir çimdik tuz

1/4 tsp sirke

2 tsp sıvı yağ

2 tbsp + 2 tsp kahve ( 2 tbsp + 2 tsp kaynar su + 1 tsp kahve ile hazırlayın )


Kuru malzemeleri bir yanda karıştırın,ıslak malzemeleri diğer bir kapta karıştırıp iki karışımı buluşturun.2 adet yağlayıp unladığınız orta boy ramekin kabına bu karışımı pay edin.Ön ısıtmalı 180 derece fırında 13-15 dakika pişirin.


TEREYAĞLI KREMA

2 tbsp tereyağ*

7 tbsp pudra şekeri ( bu aşamayı damak tadınıza göre ayarlayın zira Amerikalılar çok tatlı seviyorlar.)

1 tbsp kakao

1/2 tbsp süt* (bu kısmı süt kremasıyla değiştirmek mümkün)

*Krema noktasında veganlarla zıtlaştık :) Ama çözümü var : tereyağ ve süt yerine hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz.

Tereyağ ve eleyerek eklediğiniz pudra şekerini çırpın.Kakaoyu eleyerek ekleyip çırpmaya devam edin.Azar azar krema veya sütü ekleyip pürüzsüz bir yapıya ulaşana kadar çırpın.Eğer kıvamı gözünüze koyu gelirse süt veya krema eklemesi yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT : Tereyağlı kremalar genelde ağır gelir bu kakao ile bir nebze bastırılmıştı.Eğer tadından şüphe ediyorsanız oda sıcaklığında 50-75 ml civarı süt kremasını çırpın 50-75 gr civarı çikolata eritip katılaşana kadar çırpın ve kendi kremanızı elde edin.

Pastayı oluştururken ;

Kek patlarından birini tabağınıza ekleyin kremanın 1/3'ini arasına sürüp ara katmana istediğinizi ekleyin veya sade bırakın,kekin diğer patını üzerine kapayıp kalan kremayla dış yüzeyi sıvayın.Çilek antep fıstığı ile kombinasyonu tamamlayın.


cheesecake for two


İKİ KİŞİLİK CHEESECAKE


Tarif DFT


170 gr krem peynir(yörsan white) veya suyu süzülmüş labne (bu aşamada 200 gr labneyi süzdürmeniz gerekiyor.Bunun için Cenk yöntem belirtmiş.)

1 large yumurta

1/4 cup + 2 tbsp şeker

1/2 tsp limon suyu

2 tbsp süt kreması

1/2 limon kabuğu

Krem peynirle şekeri çırpın ardından yumurta ve kremayı ekleyin.En son limon kabuğu ve suyunu ekleyip kaplarınıza paylaştırın.

Ben 2 adet weck kavanoz kullandım.Tchibodan almıştım.
Eğer muffin kalıplarında yapacaksanız 4 adet yeterli olacaktır.

Ön ısıtmalı 190 derece fırında 15 dakika pişirin (eğer kavanoz kullanırsanız 5-10 dakika kadar uzatabilirsiniz) ve soğuduğunda buzdolabında en az 4 saat bekletin.

Üzerine bir avuç çileği blendırdan geçirip ekledim ve taze çilek kurutulmuş gül ile süsledim.



cheesecake for two



İçinde çikolata barındırmayan ama yerken çikolata yiyormuş havası veren yeni bir tarifle bu haftayı kapatacağım.Hızımı alamadığımı söyleyen okuyucu,haklısın! :)


Sevgilerimle..

gokche!