İNSTAGRAM'DAN..

Bazen oluyor ki yanımda makinem olmuyor ve o an yaptığım yaşadığım her neyse bir fotoğraf karesine sığdırmam gerekiyor..Aslında bundan öncesinde sadece telefonda çekip bir ton uyarı yazdığım klasörlerde  tutuyordum son zamanlarda instagram çıktı mertlik bozuldu..Klasör silindi ve bence fazlasıyla sosyal bir ortamda fotoğraflarımı tutmaya başladım..

Bu tip şeylere merakım olduğundan benim için ziyadesiyle harika bir durum..Ama blog için öyle mi bilemeyeceğim çünkü göreceğiniz fotoğraflar instagram hesabımdan..Bir bakıma profesyonelce değil de o an nasıl istediğimsem çektiklerim..

Bundan sonra instagram üzerinden çokça yazı çıkacak gibi :)

Relaaax! 3



Eğer öğretmenseniz maaşınızı müşterilerinize harcıyor hatta bazen durumu abartıp benim gibi "Ödevlerinizi güzelce ve zamanında yaptınız!" veya "Arkadaşlarınıza güzel davrandınız!"konulu pastalar yapıyorsunuz..

Sanırım bu dönem fotoğrafını çekmeyi unutmadığım iki pasta yapıldı yedirildi..İşin garibi her defasında mumlar dikildi üflendi ve sonunda "Madem mum üflüyoruz öyleyse hediyelerimiz nerde ???" sorusuyla dumur olundu..

Ama herşeye değdi :)

Pastanın asıl ismi  "Kitkat (W/ M&M) Cake"..Çevresine sardığınız kitkatlar ve içinde ki M&M'ler ile doğum günü pastası olabilir..

*Kit kat yerine Dido, M&M yerine bonibon kullanmanız mümkün.Ben o gün elimin altında ne varsa onu değerlendirdim..

Not: M&M ile daha güzel oluyor yahu :)

KİTKAT CAKE / KİTKAT PASTASI

2 pata ayrılmış pandispanya veya dilediğiniz bir kek

1.5 soğuk süt ile çırpılmış 2 poşet krem şanti

İçi için :

Çilek ve muz 

Dışı için :

Kitkat -yaklaşık 40 adet

veya

Dido - 8 kare paket

350 gr M&M 

veya

10 paket Milka bonibon 

Relax

Pasta kekinin birini tabağa alıp kremanın üçte birini üzerine yayın,ardından içi için düşündüklerinizi yerleştirip üzerine birkaç kaşık kremadan koyun (üste koyduğunuz keki tutacak bir nevi yapıştırıcısı olacak) ayırdığınız keki üzerine kapayıp kalan kremayla sıvayın.

Relax 2


Dışı için kullacağınız Kitkat veya Didoları dik şekilde etrafına yerleştirin en son orta boşluğa M&M veya bonibonları serpip mumlarını ekleyin :)

instant pudding + cake + whipped cream + coconut +  banana

Sanırım bu pasta hazırın hazırı gibi birşey :) 

VANİLYA HİNDİSTAN CEVİZİ VE MUZLU PASTA

1 paket vanilyalı puding (1.5 su bardağı süt ile hazırlanıp ılınmaya bırakılmış)

2 pata ayrılmış sade pandispanya

Dışı için : 

1 adet muz 

yaklaşık 2 su bardağı hindistan cevizi

1 poşet krem şanti (1 su bardağı süt ile çırpılmış)

instant pudding + cake + whipped cream + coconut +  banana

Yukarıdaki pastada olduğu gibi pastanızı hazırlayın.Puding arasına,krem şanti dışına en son hindistan ceviziyle her yanını kaplayıp ince dilimlenmiş muzları kenarına dizin.Sanırım yaptığım tek hafif pasta :)

mini croissants with onion parsley and olives

Sadece tatlı yemiyorum elbette..Hani şu takıntılı olduğum kahvaltıya da sevdiğim karamelize soğanları sokuşturduğum oluyor ;)

KARAMELİZE SOĞAN VE ZEYTİNLİ MİNİ KRUVASAN 


1 yemek kaşığı tereyağ

2 ufak boy soğan oldukça minik doğranmış

6 iri siyah zeytin ince doğranmış 

1 yaprak milföy hamuru 

Tuz ve karabiber

1 small yumurta çırpılmış (bunun yerine 1 yemek kaşığı pekmez ve sıvıyağı karıştırdım)


Tereyağ ve soğanları tavaya alıp yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte karamelize edin.En son zeytin, maydonoz ve birer çimdik tuz- karabiberi ekleyip soğumasını bekleyin.

olive onion parsley

Milföy hamurunuzu bir miktar açın ve 10 adet üçgen keserek harcınızı bu hamura pay edin.Kruvasan şekli verdikten sonra buzlukta yarım saat kadar dinlendirin.Ardından yumurtanızı üzerine sürüp 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

puff pastry banana nutella

Şimdi tatlı pufflarda sıra..Eğer sizde ben gibi buzluğunuzun bir köşesinde birkaç yaprak milföy hamuru bulduysanız gerçi bulmadan da yapabilirsiniz tam sizlik iki tarif geliştirdim..Bu sayede buzlukta temizlendi :)

MUZ VE NUTELLLALI MEKTUPLAR

1 adet ufak muz (6 iri dilim olacak)

3 yaprak milföy hamuru

6 yemek kaşığı dolusu nutella

Pudra şekeri

banana nutella puff pastry


Milföy hamurlarından 6 kare elde edin.Önce tam merkezine 1 yemek kaşığı dolusu nutella üzerine 1 dilim muzu bastırın ve hamurun karşılıklı köşelerini birleştirip sıkıca bastırın.Görüntüsü bohça / mektup gibi olmalı.Yağlı kağıt serdiğiniz tepside ön ısıtmalı 200 derecede yaklaşık 10-15 dakika kızarana kadar pişirin.Soğuduğunda pudra şekeri serpin.


puff pastry w/ apple cinnamon fiilling


Bu da elmalısı, pek tabi daha hafif..

ELMA VE TARÇINLI YASTIKLAR

2 yaprak milföy hamuru

1 orta boy elma

1 çay kaşığı tarçın 

4 yemek kaşığı toz şeker

puff pastry w/ apple cinnamon fiilling

Elmayı rendeleyin ve 2 yemek kaşığı şekerle pişirin.En son tarçını ekleyip soğumaya bırakın.Milföy hamurunu kısa ve uzun kenarlarından bir miktar açın.

Uzun kenarına paralel ortadan ikiye kesin ardından kısa kenarına paralel olacak şekilde beş kesik atın.Bir yaprak milföyden 12 adet kare elde etmelisiniz,yani toplamda 24 kare.

12 adet kare milföyünüze elmalı harcı pay edin ardından diğer milföyleri kapak misali üzerlerine örtün ve kenarlarına bir çatalın ucu  ile bastırıp yapıştırın.Yağlı kağıda dizip en son kalan şekeri üzerlerine serpin biraz basıtırın.

Ön ısıtmalı 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika kızarana kadar pişirin.


Uzun ama pratik bir yazı oldu..Haftaya güzel başlamanız dileğimle..

Sevgilerimle..

gokche!