YAZLIK..

Untitled



Sıcaklarda tek gördüğüm sütlü tatlılar ve limonatalar olunca postlar bile değişti sanırım..

Sorun yok yarın unsuz,şekersiz ve yağsız bir tart paylaşacağım nasılsa :)

Biz bunları yaptığımız gün tükettik umarım sizde beğenirsiniz!
Untitled


HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ İLE SÜTLÜ ÇİKOLATALI PUDİNG


400 ml hindistan cevizi sütü

1/4 cup şeker*

3 tbsp mısır nişastası

3 tbsp kakao

100 gr sütlü çikolata

*Şeker koymak istemezseniz pudinginizi pişirdekten sonra çırparken azar azar, damak tadınıza göre bal,akçaağaç şurubu vs gibi doğal şeker ekleyebilirsiniz. Pişirme esnasında eklerseniz doğal şekerinizin yapısı yoğun ısıdan bozulabilir.


H.cevizi sütünün yarısıyla kakao ve mısır nişastasını karıştırın. Kalan yarısını şekerle ocakta ısıtın. Isınan karışıma nişastalı karışımı ekleyip muhallebi kıvamına getirin ve çikolataları irice kıyıp pudinge ekleyin. Tamamen eridiğinde  kaselere paylaştırın.

Servis esnasında vanilyalı dondurma ve taze frambuaz kullandım. Vişneyle de harika olur.














Untitled


Japon/devebastı şeftali artık ülkemizde de sık sık görülen yassı ve daha sulu-tatlı şeftali çeşidi.Çekirdeği daha ufak ve sanki daha tüylü bir yapısı var.Ama cidden leziz.Yurtdışında kendilerine "saturn" şeftali diyorlarmış.

Mideye gönderdiklerimden kaçırdıklarımla limonata yaptım. Gül suyu ile çok ferah bir ikili oldular.


DEVEBASTI ŞEFTALİ VE GÜLLÜ LİMONATA


3 cup japon/devebastı şeftali iri doğranmış

1 cup limon suyu

4 tbsp gül suyu

1 + 1/2 cup su

3/4 cup şeker



Şeker,şeftali ve suyu bir tencerede kaynatın,yaklaşık 15-20 dakika sonra iyice yumuşamış olacak şeftaliler,blendırdan geçirin ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra gül suyu ve limon suyunu karıştırıp bu karışıma ekleyin.  Servis esnasında gül yapraklarını kullanabilirsiniz.



Untitled





Sevgilerimle...


gokche!