ROSETTE / GÜL KREMALI PASTA

bro_cake

Bu kekin bir açıklaması olmalıydı evet lakin bu kelimenin Türkçe çevirisini yapmak oldukça zor :/ Güllerle bezenmiş? Gül tomarı? 

Neyse..

Olay krema sıkma uçları/duyları ile yapılan değişik tekniklerden sadece biri..Yapılan gül çalışmasıyla tüm pasta kaplanıyor ve pastaya Rosette deniyor..Bence şirin..Hatta oldukça süslü..Bir düğün pastası olabilecek cinsten..Ama ilk denemem olsun bu olsun diye tutturunca ortaya böyle bir pasta çıktı..Oldu mu ? Bilmiyorum :/
  strawberry

Ana malzemeler belli..Kakaolu nemli bir kek, krem şanti ve bolca çilek..Sonuçta krema sıkma tekniğine bakacağız ama lezzetinden ödün vermeden..Ufak kardeşi poz vermeye ikna edebilmek gerek mesela..

sponge cake


Daha öncesinde de bu keki kullanmıştım blogda arattığınızda karşınıza en yakın zamanda mesela şu pasta çıkabilir..

ROSETTE PASTA / (GÜLLÜ PASTA ? )

*Nemli pandispanya

*İri doğranmış çilek 

*2 poşet krem şanti 1.5 su bardağı soğuk sütle çırpılmış 

*Süsleme kalp sprinkle


EMEL BAŞDOĞAN'IN KAKAOLU NEMLİ PANDİSPANYASI

*TARİFİ OLDUĞU GİBİ YAZIYORUM AMA BEN YARIM ÖLÇÜ KULLANDIM.

12 yumurta

340 gr şeker

100 ml portakal suyu 

225 gr un 

100 gr kakao


Yarım ölçü olarak ayarladığınız malzemelerinizden portakal suyu,şeker ve yumurta hariç diğerlerini bir kaba eleyin.

Yumurtalarınızın akını sarısını ayırın.Şekerin yarısıyla yumurta aklarını kar hale getirin öyle ki kabınızı ters çevirdiğinizde akmamalı.Sarılarınıda kalan şekerle mayonez kıvamına gelene dek çırpın ve en son portakal suyunu ekleyin.

Sarıların üstüne kakao ve unu eleyerek ekleyin.Karışımı tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırın.En son kar hale getirdiğiniz karışımı kaşıkla azar azar ekleyerek ve merkezden dışa doğru karıştırarak homojenize hale getirin.

23 cm'lik kalıba karışımı ekleyip ön ısıtmalı 175 derecede 25-30 dakika pişirin.Bu aşamada fırınınız farklı olabilir 20 dakika sonrasında kontrol edin 

Ve başlayalım :

Soğuyan ve 1 gün dinlenen keki 3 pata ayırın.Servis tabağınıza aldığınız 1.patın üstüne 3-4 yemek kaşığı şanti ve iri doğradığınız çilekleri (ki kenarlara yakın yerlere serpmeyin) yerleştirin ardından 2.pata da aynı şeyi uygulayın en son 3.patı yerleştirip kalan kremanızı  şu videoda ki gibi sıkarak pastanızı süsleyin.


rosettecake


Sevgilerimle..


Gökçe :)