TEKRAR MACARON/ MAKARON..

lemon macaron with white chocolate cream cheese filling






Yoksam bir sebebi var :)




16.09.11 : 


Sebep olarak bir şeyler düşündüm bulamadım, aylardır kendi içimde bir koşuşturmadayım durdurak bildin mi derseniz yok hala dört nala koşuyor içimde atlılar..O arada mutfakta bir koşuşturma,denemeler,deneklerin çırpınışları..


Sonuçta bu macaron/makaron gibi bir sürü reçete..






:)








Limonlu makaron, güllü makaron misali aklımdaki makaron listesinin başlarında..Limon kabukları bir gece dışarda bekletmek ki kurusun,yine eski yumurta akları ve sonuçta eteklenme kısmında ayrıca yağlı kağıttan ayrılma kısmında problem yaşatmayan bir reçete..


Daha önce adım adım paylaşılan fotoğraflar işinize yararsa şayet buradalar..


Aynı adımlar birkaç farklı malzeme ve sonuç fotoğraflara yansır :)








foot







LİMONLU MACARON / MAKARON


Tarif Cakejournal'dan


25-35 adet




100 gr toz badem


100 gr yumurta akı*


200 gr pudra şekeri


4 tablespoon toz şeker


1 iri limon kabuğu**


Sarı toz gıda boyası






mix






*100gr yaklaşık 3 large boy yumurta akına tekabül ediyor.Dikkat etmeniz gereken nokta bir-iki gün buzdolabında veya çok sıcak değilse mutfak tezgahında bekletmek ki bu sayede eteklenme ve y.kağıttan sıyrılması konusu sıkıntı olmuyor.


**Rendelediğiniz limon kabuğunu bir gece öncesinde dışarıda bekletip kurumasını sağlayın.


Şu linkteki  yapılışta sadece ;


1-Toz fındık yerine bademi ekleyecek ve rondoda inceltirken limon kabuğunuda katmanız gerekecek.


2-Yumurta akı sertleşmeye başladığında gıda boyasını azar azar ekleyerek dilediğiniz tonu tutturmaya çalışın yalnız dikkat edin aşırısı tadını bozacaktır ve piştiğinde bir ton daha koyu renk alacağını düşünerek rengi kürdan yardımıyla azar azar katın.


Bu iki madde haricinde her adım aynı şekilde uygulanıyor..






KREM PEYNİRLİ BEYAZ ÇİKOLATALI LİMONLU KREMA 




1 yemek kaşığı krem peynir 


1 yemek kaşığı süt kreması


80 gr beyaz çikolata (milka)


1 limon kabuğu


Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin,bir tarafta krem peynir ve kremayı pürüzsüzleşene kadar çırpın.Oda sıcaklığına getirdiğiniz erittiğiniz çikolatayı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpın.En son limon kabuklarını ekleyin.Başlarda gevşek olan krema buzdolabında 30-45 dakika bekletttiğinizde istediğiniz kıvama gelecektir.






lemon macaron





Tüm bunlardan sonra siz hala makaron yapmayacak mısınız ?? :)






one bite











Sevgilerimle..


gokche!