YUMURTASIZ SÜTLÜ ÇİKOLATALI PUDİNG, JOHN'UN SICAK ÇİKOLATASI VE JOHN'UN SICAK KAKAOS




milk chocolate pudding 2



Ama sonucunu bol çikolatalı bitireceğim..Her zaman ki gibi :)



mix



Yumurtasız,basit ve hafif..Sütlü çikolatanızın şekerine göre şeker miktarında oynamaya da müsait..



Picnik collage





YUMURTASIZ SÜTLÜ ÇİKOLATALI PUDİNG 

Tarif Epicurious'tan..


2 tablespoon toz şeker

2 tablespoon mısır nişastası

2 tablespoon kakao

1.5 cup süt

1/2 cup krema

120 gr sütlü çikolata




milk chocolate pudding



Kuru malzemeleri bir sos tenceresine koyup karıştırın üzerine süt ve kremayı ekleyin 2-5 dakika kadar orta ısıda pişirin süre sonunda koyulaşacaktır..Arından tezhaga alıp çikolatayı ekleyip hızlıca karıştırın..Çikolata tamamen eridiğinde 4-6 adet kaseye boşaltın..Buzdolabında 2 saat kadar soğuduktan sonra servis edin..



milk chocolate pudding


Servis kısmı tamamen size kalmış ben gibi ertesi gün kaseyi tabaklara ters çevirip (pudingi dökmeden kaseleri ıslatmalısınızki bu kadar kolay çıksın) beyaz çikolata kırıkları ve frambuazla servis edebilirsiniz..



SCHARFFEN BERGER's hot chocolate




Bir kitap düşünün işte bu Gökçe'nin dileği olmalı diyebileceğiniz..İçinde çikolata var değil mi :) Evet bende öyle düşünmüştüm..Kitap elime geçtiğinden beridir içinden 4 tarif denedim hepsi benden tam not aldı...Ama kış aylarına uygun bir tarif seçmem gerektiğinde sıcak sıfatına has çikolata ve kakao ilk verilecekler olmalıydı..



more bubble


Bu sıcak çikolatanın en güzel tarafı içerisinde toz kırmızı biber, tarçın ve vanilya olması..Baharatlı ve leziz..Hani içtiğinizde çikolata haricinde şöyle hafif baharatlı dokusu ve hafif içinizi ısıtma hissini sevdiğiniz çikolatalar vardır..Yeri gelir bir mekanda bulursunuz yeri gelir komşuda içmişsinizdir..Annenize de hani varya hani diye anlatmaya çalışırsınız..Sanırım o çikolata bu çikolata :) Köpüklü hali ise bonusu..



JOHN'UN SICAK ÇİKOLATASI 

Tarif The essence of chocolate kitabından..

2,5 cup süt

120 gr bitter çikolata (%99 kakao oranlı)

1/3 cup toz şeker (damak tadınıza göre daha az veya daha çok)

1,5 teaspoon vanilya aroması

3/4 teaspoon tarçın (opsiyonel)

1/8 teaspoon (bir çimdik) toz kırmızı biber(opsiyonel)


Sütü parmağınızın değemeyeceği sıcaklığa kadar ısıtın..Çikolata ve şekeri ekleyip 1-2 dakika karıştırın.. Eğer kullanacaksanız baharatları da ekleyin..Isıyı biraz daha azaltın hafif koyulaştığında ocaktan alıp servis edin..

Servis bardaklarınıza göre 6-12 kişiye yetecektir..Bu halde 3 gün buzdolabında kalabilir..



hot cocoa with marshmallow



Çikolatanız bitmiş ama kakaonuz var..Sıcak birşeyler olsun diyip yapamayacak mısınız? Tabi ki hayır..Sevgili kitabım buna da çözüm bulmuş :) Çikolataya göre daha az yoğunluğa sahip..İyi kalite kakao = iyi kalite sıcak kakao felsefesine dayanıyor kendileri..Aslında marshmallow veya kremaya ihtiyacı yok ama marshmallow yemek için başka bahanemiz yoktu..

JOHN'UN SICAK KAKAOSU

Tarif The essence of chocolate kitabından..

1/4 cup +3 tablespoon kakao

1 tablespoon + 1/2 teaspoon toz şeker (damak tadınıza göre)

2 cup süt


Kakao ve şekeri karıştırın ardından sütü ekleyip orta ısıda 3-5 dakika karıştırın..Kaynamasına izin vermeden ocaktan alın ve bardaklara servis edin..Bardaklarınıza göre 2 -3 kişilik olacaktır..



SCHARFFEN BERGER's hot cocoa



Tüm bu tariflerin asıl amacı battaniyenizle ve bilgiayarınızda ki filmlerinizle sizi başbaşa bırakmaktır..Çok kurnazca dimi :)

Sevgiler..


gokche!