TEŞEKKÜR(LER)...

Bilgilendirme :

Birikmiş teşekkürler yazısıdır..Unutmadan birde kurabiye tarifi ektedir :)




starbucks taxim_to zeynep...thank you friend!




Zeynep'in süper teklifi üzerine birkaç pazar önce buluştuk..En geç ben yazıyorum biliyorum ama gerçekten çok güzel insanlarla tanışmış olmanın sarhoşluğundan sanırım :) Yol boyunca ne iyilerdi! ne tatlılardı! süperlerdi! diye kızkardeşimi çıldırtsamda gecikmiş teşekkürlerim yine onun muhteşem fotoğraflarından biriyle dile getiriyorum..İyi ki varsın Zeynep :) Bir dahakini bir şekilde çabucak organize edip yapmalı :) Bu sefer geç kalmayacağım umarım..




kahvedunyasi_gift



Kahve Dünyasının yılbaşı paketi ise çok anlamlıydı.."Darüşşafaka Bardakları" adında hazırlananlar sosyal sorumluluk açısından yapılan çok güzel bir proje..Hediye olarak çok iyi bir seçim olabilir :)



cookiebook_gift



Ve son teşekkür..Hiç aklıma gelmeyecek türden..Beyaz Fırın'a ait..İstanbulun eski pastanelerinden..Her yılda kendini yenilemeyi eski dokusunu kaybetmeden başarmış..Kitap elime geçer geçmez tariflerin arasında kayboldum..


Şimdilik elimde ki toz bademlerin yönlendirmesiyle marmelatları kurabiyeleri denemeli dedim ve girdim mutfağa..Sonuç ? Mekik tadında tereyağ kokan leziz lokmalar..





sugarsifted






BADEMLİ MARMELATLI KURABİYE

Tarif Beyaz Fırın-Kurabiyeler kitabından..


300 gr tereyağ oda sıcaklığında

260 gr / 1+3/4 su bardağı toz şeker

1 yumurta

375 gr un / 3+3/4 su bardağı un

120 gr/ 1+2/3 su bardağı toz badem

Dilediğiniz bir çeşit marmelat ama özelllikle ekşi meyvelerden yapılmış daha leziz oluyor..


Tereyağ ve şekeri çırpın,şeker eridiğinde yumurtayı ekleyin..1-2 dakika çırptıktan sonra toz badem ve unu ekleyip hamuru toparlayın ,streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin..

Çıkardığınızda 45 adet cevizden büyük olmayacak şekilde hamurdan toplar yapın ve baş parmağınızla tam ortasına bastırın ardından çay kaşığı yardımıyla çukurlara yaklaşık yarım çay kaşığı marmelatları doldurun..Tepsiye aralıklarla dizin..

160 derece ön ısıtmalı fırında 15-18 dakika pembeleşene kadar pişirin..Eğer gözünüze marmelatı azalmış gibi gelirse ekstra ekleyin ve hafifçe pudra şekeri serpin..




almond + blackberry jam thumbprint





Sevgilerimle..


gokche!