2011'DE YİNE ÇİKOLATA..





Kar yağacak ama hala kararsız..2011'de benim ilk güne kararsız başlamam gibi.. Yeni oturttuğum düzenimi içten içe sevmeye başladım..Hediye gelen ajandama yeni planlar yazıp "yeni"kelimesini süpriz gibi göstermeye çalışıyorum..

Başarı yüzdemin dönem ortasında belli olacağını düşünürsek şimdilik yılın ilk tarifini çikolata olarak belirleyip biraz sosyal sorumluluk mevzuna geri dönelim..


Bilmeyen yoktur..

Doğa için yapılabilecek "en mükemmel" çabalare onlara ait..Bense sadece üyeliğimle destek olmaya çalışıyorum..
 
Üyeliğim birçok açıdan beni mutlu ediyor çünkü yaşanan felaketleri en azından akadaşlarımla mailleşerek katkıda bulunduğumu düşünüyorum..Tüm bunların arasından öyle bir mail geldi ki açıkçası uzun süredir balık almamama sebep oldu..Çok sık et,balık tüketmiyorum ama artık aldığımıda ölçer hale geldim..Bu benim açımdan utanç verici çünkü koskaca insanlara yavru balıkları katletmeyin demek oldukça komik bir durum..

Okuldayken çocuklara nezaketten önce hayvanlara zarar vermemeyi öğretmeye çalıştım.. "Karınca yuvasını gördüğünüzde etrafından dolaşırsak onlarda evlerine yemek taşıyabilirler onlara zarar vermemiş oluruz.." tarzı cümleler farklı hayvan çeşitleriyle devamlı çocuklara anlattığım bir konuydu..Bu etkinlikte beni tam bu noktadan yakaladı..Atabildiğim herkese mail atmak yeterli gelmeyince "Bakın neler oluyor !"diye size de duyurmak istedim..

Balıkları tam avlanma zamanı dolmadan yavruyken avlıyorlar..Tezgahlarda gördüklerimiz çoğu zaman alıp yediklerimiz aslında geleceğimiz..Yavruların tükenmesi soyun tükenmesi demek..Peki ne yapalım ?

Topluca şu linkteki cetvelden edinip en azından mantığını çözüp, duyurup , yavru balık satan yerlerden asla (!) alışveriş yapmıyoruz..Aslında bu kadar basit..Birde unutmadan muhakkak Greenpeace'e üye olup maillerle arkadaşlarınıza bu durumu duyurabilirsiniz..Aslında çok olduğumuzu göstermek tepki koymak ve tepkiler sayesindeki değişimi görmek hiçte zor değil..








milk chocolate pudding 2



Kabul ediyorum sosyal sorumluluk bu sefer ağız tadını burucu bir tarzda oldu..Ama sonucunu bol çikolatalı bitireceğim..Her zaman ki gibi :)



mix



Yumurtasız,basit ve hafif..Sütlü çikolatanızın şekerine göre şeker miktarında oynamaya da müsait..



Picnik collage





SÜTLÜ ÇİKOLATALI PUDİNG {YUMURTASIZ}

Tarif Epicurious'tan..


2 tablespoon toz şeker

2 tablespoon mısır nişastası

2 tablespoon kakao

1.5 cup süt

1/2 cup krema

120 gr sütlü çikolata




milk chocolate pudding



Kuru malzemeleri bir sos tenceresine koyup karıştırın üzerine süt ve kremayı ekleyin 2-5 dakika kadar orta ısıda pişirin süre sonunda koyulaşacaktır..Arından tezhaga alıp çikolatayı ekleyip hızlıca karıştırın..Çikolata tamamen eridiğinde 4-6 adet kaseye boşaltın..Buzdolabında 2 saat kadar soğuduktan sonra servis edin..



milk chocolate pudding


Servis kısmı tamamen size kalmış ben gibi ertesi gün kaseyi tabaklara ters çevirip (pudingi dökmeden kaseleri ıslatmalısınızki bu kadar kolay çıksın) beyaz çikolata kırıkları ve frambuazla servis edebilirsiniz..



SCHARFFEN BERGER's hot chocolate




Bir kitap düşünün işte bu Gökçe'nin dileği olmalı diyebileceğiniz..İçinde çikolata var değil mi :) Evet bende öyle düşünmüştüm..Kitap elime geçtiğinden beridir içinden 4 tarif denedim hepsi benden tam not aldı...Ama kış aylarına uygun bir tarif seçmem gerektiğinde sıcak sıfatına has çikolata ve kakao ilk verilecekler olmalıydı..



more bubble


Bu sıcak çikolatanın en güzel tarafı içerisinde toz kırmızı biber, tarçın ve vanilya olması..Baharatlı ve leziz..Hani içtiğinizde çikolata haricinde şöyle hafif baharatlı dokusu ve hafif içinizi ısıtma hissini sevdiğiniz çikolatalar vardır..Yeri gelir bir mekanda bulursunuz yeri gelir komşuda içmişsinizdir..Annenize de hani varya hani diye anlatmaya çalışırsınız..Sanırım o çikolata bu çikolata :) Köpüklü hali ise bonusu..



JOHN'UN SICAK ÇİKOLATASI /JOHN'S CLASSIC DRINKING CHOCOLATE

Tarif The essence of chocolate kitabından..

2,5 cup süt

120 gr bitter çikolata (%99 kakao oranlı)

1/3 cup toz şeker (damak tadınıza göre daha az veya daha çok)

1,5 teaspoon vanilya aroması

3/4 teaspoon tarçın (opsiyonel)

1/8 teaspoon (bir çimdik) toz kırmızı biber(opsiyonel)


Sütü parmağınızın değemeyeceği sıcaklığa kadar ısıtın..Çikolata ve şekeri ekleyip 1-2 dakika karıştırın.. Eğer kullanacaksanız baharatları da ekleyin..Isıyı biraz daha azaltın hafif koyulaştığında ocaktan alıp servis edin..

Servis bardaklarınıza göre 6-12 kişiye yetecektir..Bu halde 3 gün buzdolabında kalabilir..



hot cocoa with marshmallow



Çikolatanız bitmiş ama kakaonuz var..Sıcak birşeyler olsun diyip yapamayacak mısınız? Tabi ki hayır..Sevgili kitabım buna da çözüm bulmuş :) Çikolataya göre daha az yoğunluğa sahip..İyi kalite kakao = iyi kalite sıcak kakao felsefesine dayanıyor kendileri..Aslında marshmallow veya kremaya ihtiyacı yok ama marshmallow yemek için başka bahanemiz yoktu..

JOHN'UN SICAK KAKAOSU/FACTORY STORE HOT CHOCOLATE

Tarif The essence of chocolate kitabından..

1/4 cup +3 tablespoon kakao

1 tablespoon + 1/2 teaspoon toz şeker (damak tadınıza göre)

2 cup süt


Kakao ve şekeri karıştırın ardından sütü ekleyip orta ısıda 3-5 dakika karıştırın..Kaynamasına izin vermeden ocaktan alın ve bardaklara servis edin..Bardaklarınıza göre 2 -3 kişilik olacaktır..



SCHARFFEN BERGER's hot cocoa



Tüm bu tariflerin asıl amacı battaniyenizle ve bilgiayarınızda ki filmlerinizle sizi başbaşa bırakmaktır..Çok kurnazca dimi :)


Tarifi :


CIKOLATA ASKIM





Gönderdim bile :) Diğer leziz tarifler için resme tıklayın..

Sevgiler..


gokche!

10 yorum:

Nihan SARI dedi ki...

bekliyordum yeni postunu, hey ki ne hey.fotoğraflarla beraber bakmalara okumalara doyamadım.film ve battaniye ile bitirmek.kesinlikle kurnazca.

seda dedi ki...

Ne yazık ki insanoğlu o kadar acımasız ve aç gözlü ki Kainattaki her şeyin kendi emrinde olduğunu düşünerek hareket ediyor ve kendinden sonraki nesilleri bile düşünmüyor. Bilinçli olan tüm çabaları canı gönülden destekliyorum.
bu arada bloğunuzu her açtığımızda dinlediğimiz parçayı , şimdi dinleyemiyorum. Sanırım kaldırdınız. Oysaki bloğunuza çok iyi uyum sağlamıştı.sevgilerimle

ZarpandiT dedi ki...

Nihan ; seviyorum seni:)

Seda;rahatsız etmiştir sıkmıştır diye düşünmüştüm yanılmışım geri yükleniyor şarkı :)her daim güzel yorumlarınız için teşekkürler:)

beste dedi ki...

oo fotograflar cok guzel tarzimiz degismis galiba yeni yilda:) bravo greenpeace uyeligin icin. Cikolata ile basladi cikolata tadinda bir yil dilerim sana:)

nazlı dedi ki...

2011 de 2012 de 2013 de hepp çikolata olsun :) sıcak çikolata çok güzel oldu, ben abartıp bi top vanilyalo dondurma koydum üstüne kalori patlaması yaşamak için :) tarçın çok güzel bi tat veriyor..saol gökçe paylaşım için.. :)

ZarpandiT dedi ki...

Beste; fotoğraflarda ki değişiklik kasıtlı değil ama 2011 stili diyorsan öyle olsun derim:) Yenilik iyidir..Dileklerinin en güzelleri benden sana :) Minik prensi öperim..

Nazlı hoşgeldin :) vanilyalı dondurmayla harika olmuştur! bu kadar hızlı denediğin için ben sana teşekkür ederim :)

Eya dedi ki...

Tebrikler yeni Greenpace´cimiz...
Ama Gökcheee...o fotograflara yine takildim..bu kadar bol cikolatali olunca pek film izlemeye firsat olamiyor...cünkü ben bu ekranda yapisip kaliyorum...:))))

zehra

Ana Maria Ciolacu dedi ki...

Merhaba Gokce,blogumdaki yorumundan buldum seni.Muhtesem bi blogun var ve resimlerin nefes kesici.Tek kelimeyle harika !Takip edicem seni bundan sonra.Opuyorum canim !

ZarpandiT dedi ki...

Eya ; senin fotoğrafların yanında benimkiler ne ki :)

Ana ; tanıştığıma çok çok çok memnunum :) Yine gel hep gel..

LEYLA dedi ki...

Bloğunu çok çok beğendim. Ama neden seni takip edebileceğimiz bir bölüm yok ?