NEAPOLİTAN CUPCAKE





Neapolitan Cupcakes




Açıkçası çoğu zaman ortam bulduğum halde hangi kelimeyi hangi cümleyi nasıl kullanmam gerektiğini bilemediğim için bilgisayarla uzun uzun bakıştık geçen zaman içinde..Macaronlar bayatladı,derginin neredeyse yeni sayısı geldi ama bende tık yok! 

Sonunda herşey tamam bu seferde olduğu gibi olsun deyip oturdum bilgisayarın başına..Bu kez böyle olsun sonra yine düzeltiriz derim ben..




Neapolitan Cupcakes



Neapolitan Cupcake..Türkçesi : Napoliten Cupcake..İsmi şirin kendi şirin..İtalya'nın Napoli kentiyle bağlantılımı tam olarak bilmiyorum..Ana temada hep aynı renk var k.rengi pembe ve beyaz..Görsel uyum tamam..Kekinde,kurabiyesinde hatta pastası ve dondurmasında durum nedir dedik..Araştırdık hepsi tam not almış..

Ama benim ki cupcake oldu o ayrı..

İtiraf edeyim amacım başkaydı..Nurdan'ın uzaklarda oluşundan dolayı kutlayamadığım doğum günü için kuru bir macaron yerine süslü bir cupcake yerinde olur diye düşündüm..Geç oldu çok geç oldu biliyorum ama sözümü tuttum bak :)Nice senelere Nurdan :):)



Neapolitan Cupcakes

NEAPOLİTAN CUPCAKE

Tarif Martha Stewart'dan..


Beyaz kısım ;

120 gr oda sıcaklığında tereyağ 

1+3/4 cup un

2 tsp kabartma tozu 

1/2 tsp tuz

3/4 cup şeker

2 large boy yumurta

1 tsp vanilya ekstrakt

1/2 cup süt

Siyah kısım ;


120 gr oda sıcaklığında tereyağ 

1+1/4 cup un

1/2 cup kakao

2 tsp kabartma tozu 

1/2 tsp tuz

3/4 cup şeker

2 large boy yumurta

1 tsp vanilya ekstrakt

1/2 cup süt


İki harç farklı kaplarda ayrı ayrı hazırlanıyor.Ama hazırlama yöntemleri aynı  :

Kuru malzemeleri bir kaba eleyin.Tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın ardından yumurtaları birer birer ekleyin..Vanilyayıda ekledikten sonra kuru malzemelerinizi ve sütü yavaş yavaş ekleyerek,düşük hızda çırparak hazırlayın..

22-24 adet muffin-cupcake kalıbınıza kağıtlarınızı yerleştirip dolu dolu birer yemek kaşığı bir kenara beyaz harçtan diğer kenara siyah harçtan ekleyin..

180 derecede 20-24 dakikada pişirin..Çıktığında bir kenarda soğuması için tel ızgaraya alın..

Süslemesi için : 

2 paket orman meyveli krem şanti ile 1.5 su bardağı soğuk süt çırpın

veya

Ev yapımı krem şantinize azar azar çilek marmeladınızı ekleyin renk için gıda boyasını kullanbilirsiniz


En tepeleri için ise en ideali çilek ya da frambuaz :)


Arayı uzun tutmamak dileğimle..


Sevgilerimle..


gokche!