1.GÜN : TAHİN PEKMEZLİ MUFFİN , SULU / BANYOLU MUSKA BÖREĞİ



tahin&pekmez







İç anadolunun kavrulmuş susamdan üretilen tahini ve üzüm bağlarından dolayı taptaze pekmezleri meşhur bilirsiniz..Biz düşündük taşındık bunları çok seven babaya hediye yapalım dedik yedirdik ve onun onayını aldık..








TAHİN PEKMEZLİ MUFFİN




50 gr oda sıcaklığında tereyağ

3/4 su bardağı pekmez


1/2 su bardağı tahin


2 yumurta


1 paket kabartma tozu


1.5 su bardağı un




Üzeri için susam




Tereyağını ve pekmezi iyice çırpın yumurtaları birer birer ekleyin ve tahini ekledikten sonra tüm kuru malzemeleri katıp homojenize olunca çırpmayı bırakın.12-14 adet muffin kalıbınıza harcı paylaştırın üzerine susam serpiştirip ön ısıtmalı 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.











muskaböreği






Bu börek çocukluğumun böreği :) Annemin tüm aileye verdiği en güzel börek tariflerinden biri..Şeklini oluşturma konusunda problem yaşayanlar için adım adım fotoğrafı verdim, olmadı diyorsanız flickrda paint halinde gösterdim :)




SULU / BANYOLU MUSKA BÖREĞİ


3 iri börek için aşağıdaki tarif kafi.Kişi sayınıza göre daha kolay belirlersiniz.


1 yufka

3 yemek kaşığı ezilmiş peynir

1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ


Üzerine dilerseniz galeta ununa bulayın,dilerseniz biraz pekmez serpiştirip susam dökün.


Yufkaya tereyağını sürün, belirtilen şekilde oluşturup muska şeklini bitirdiğinizde sarkan yufkanın ucunu suya batırıp böreğin üstüne aynı sarmaya devam eder gibi yapıştırın.Süzgecin içine aldığınız börekleri sudan geçirip-heryeri ıslanmalı- 1 gece buzlukta bekletin.Ertesi gün 180 derece fırında kahverengileşene kadar pişirin.



Bakalım yarın ne olacak :)


Sevgilerimle..


gokche!