PAZAR MASASI HEP GÜZELDİR EN ÖZELDİR...



Pazar masaları özeldir..Hele ki kahvaltısı, ikindi çayları ayrı bir lezzetlidir..Bu pazar her evde bulunan yoksa dahi çevre semtlerde kurulan pazarlardan alınan sebze ve meyvelerle oluşmuş bir masa kurayım istedim..
 
Bakalım beğenecekmisiniz..






bulgur salatası






SEBZELİ BULGUR SALATASI



1 adet rendelenmiş iri havuç

1/4 adet ince doğranmış kırmızı lahana

1 adet ince doğranmış yeşil biber

1 adet ince doğranmış ufak kırmızı biber

3/4 su bardağı haşlanmış mısır

Bir tutam doğranmış dereotu

1 su bardağı bulgur

2,5 su bardağı kaynar su

3-5 dal taze soğan ince doğranmış

3-5 adet kornişon turşu

Limon,tuz,zeytinyağı



Bulgurla kaynar suyu ufak bir tencereye alın ve bulgur pişene kadar gerekirse azar azar kaynar su ekleyerek pişirin.Bulguru soğuk su altına tutup bir kenarda soğuması için bekletin.Sebzeleri belirtildiği gibi doğrayıp bulgurla karıştırın.Tuz ve limonu ardından zeytinyağını ekleyin.

**Zeytinyağını salatalara önceden eklemeniz sonrasında ekleyeceğiniz tuz,limon baharat gibi lezzetlendiricilerinizi emmesini engeller,sebzenin üzerini kaplar.Bu yüzden zeytinyağını en son dökün.







biberiyeli dereotulu







BİBERİYELİ DEREOTLU ZEYTİNYAĞLI KEK



2 dal taze biberiye

1/2 su bardağı kıyılmış dereotu

3/4 su bardağı lor

3 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

3/4 su bardağı zeytinyağ

1,5- 2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu







biberiye2






Yumurta ve tuzu çırpın ardından zeytinyağ ve loru ekleyin.Kuru malzemeleri ve otları ekleyip homojenize olana dek çırpın, baton kek kalıbınıza veya 18-20 cm'lik yuvarlak kek kalıbınıza dökün.

Ön ısıtmalı fırında 175 derecede 25-35 dakika pişirin,kürdan ile kontrol etmeden çıkarmayın.

Serviste muhakkak krem peynir / labne :)






strawberrylemonade







ÇİLEKLİ LİMONATA


Tarif Cheri'ye ait, fotoğraflarını çok beğendiğim yemek güncelerinden biri :) Ben biraz oranlarla oynadım masada ilk biten içecek olması oldukça sevindiriciydi:)


1 cup limon suyu

3/4 cup toz şeker

1 cup iri doğranmış çilek

1 tbsp şeker

5 cup su



Çileği ve şekeri püre yapın ardından şeker ve limon suyunu karıştırdığınız kaba bu püreyi bir süzgeçten geçirerek ekleyin.Eğer çileğin çekirdeklerinden rahatsız olmazsanız süzgeçten geçirmeye bilirsiniz.Arından suyu ekleyin.Suyu eklemeyerek dolapta konsantre halinde de saklayabilirsiniz.




Ardından gelecek tatlıyı düşündünüz di mi ?Bende düşündüm,bir tüyo vereyim büyük ihtimal pasta olacak :) Ama ben bekleyemem derseniz şu sıcaklarda meyveden başka hafif tatlı düşünemiyorum..




Sevgilerimle..


gokche!