BİBERİYELİ DEREOTLU ZEYTİNYAĞLI KEK VE ÇİLEKLİ LİMONATA


biberiyeli dereotulu







BİBERİYELİ DEREOTLU ZEYTİNYAĞLI KEK



2 dal taze biberiye

1/2 su bardağı kıyılmış dereotu

3/4 su bardağı lor

3 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

3/4 su bardağı zeytinyağ

1,5- 2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu







biberiye2






Yumurta ve tuzu çırpın ardından zeytinyağ ve loru ekleyin.Kuru malzemeleri ve otları ekleyip homojenize olana dek çırpın, baton kek kalıbınıza veya 18-20 cm'lik yuvarlak kek kalıbınıza dökün.

Ön ısıtmalı fırında 175 derecede 25-35 dakika pişirin,kürdan ile kontrol etmeden çıkarmayın.

Serviste muhakkak krem peynir / labne :)






strawberrylemonade







ÇİLEKLİ LİMONATA


Tarif Cheri'ye ait, fotoğraflarını çok beğendiğim yemek güncelerinden biri :) Ben biraz oranlarla oynadım masada ilk biten içecek olması oldukça sevindiriciydi:)


1 cup limon suyu

3/4 cup toz şeker

1 cup iri doğranmış çilek

1 tbsp şeker

5 cup su



Çileği ve şekeri püre yapın ardından şeker ve limon suyunu karıştırdığınız kaba bu püreyi bir süzgeçten geçirerek ekleyin.Eğer çileğin çekirdeklerinden rahatsız olmazsanız süzgeçten geçirmeye bilirsiniz.Arından suyu ekleyin.Suyu eklemeyerek dolapta konsantre halinde de saklayabilirsiniz.




Ardından gelecek tatlıyı düşündünüz di mi ?Bende düşündüm,bir tüyo vereyim büyük ihtimal pasta olacak :) Ama ben bekleyemem derseniz şu sıcaklarda meyveden başka hafif tatlı düşünemiyorum..




Sevgilerimle..


gokche!