20.GÜN : KREM PEYNİR VE ÇİKOLATA BERABER OLUR MU?


angel food cupcake with chocolate




Olmaz mı bence en lezzetli halleri bu deli dolu birliktelikleri...Biz onları pasta ara katmanlarına cupcake tepelerine kondurduk lakin sütlü çikolata kullanıp pudra şekerini çıkararak..Eğer bitter kullanlıyorsa şekerli damaklara göre pudra şekeri gerekebilir..

Bu kremaya ne uygun gördün diyeceksiniz? Ben de angel food kek diye bilinen bol yumurta akıyla yapılan kolestrol karşıtı{yağsız ve yumurta sarısız} 19.yüzyılda ortaya çıkmış ve Kuzey Amerika'ya ait ki şu sıralar tüm Amerika'da bulunabilen bir kek diyeceğim..



angel food cupcake with chocolate



Aslında bu tarifte o buzluğa koyun atmayın diye yalvardığım yumurta aklarıyla yapıldı, bulutumsu hatta pamuk şeker misali dokusu sayesinde meleklerle özleştirilmiş..Yapımında kullanılan kuru birkaç malzeme çıkarınca beze mi  bu sorusu yanıp sönüyor insanın zihninde ki ağızda erime meselesini de ben ona bağladım..

Unutmadan mümkünse orta rafta pişirin bu bulutları çünkü fırından çıkarır çıkarmaz sönselerde havaya doğru hamle yapıp oldukça kabarıyorlar..



angel food cupcake with chocolate




CHOCOLATE CHİP ANGEL FOOD CUPCAKE  / DAMLA ÇİKOLATALI ANGEL FOOD CUPCAKES



1/2 cup kek un

3/4 cup toz şeker

5 iri yumurta akı oda sıcaklığında

1/2 tsp krem tartar*

1/8 tsp tuz

1 tsp vanilya aroması

1/2 cup damla çikolata


*Krem tartar aktarlarda bulabileceğiniz beyaz bir toz,zarasız ve genelde kabartma tozlarında kullanılan kabartıcı görevi üstlenen arkadaş..Köpüren yumurta aklarının sönmesini (pişme,çırpma aşamalarında) engeller..Macaronda,angel food kekte ve bezelerde sıklıkla kullanılır..


1/4 cup toz şeker ve kek unu bir kaba eleyin.Yumurta aklarını çırpmak için temiz,nemsiz cam bir kase çıkarın ve hiç yumurta sarısı bulaşmamış aklarınızı bu kaseye aktarın.Mixerinizle çırpmaya başlayın köpüklenmeye başladığında krem tartar ve tuzu ekleyin.Gitgide kabaran ve katılaşan bu karışıma azar azar toz şekeri eklemeye başlayın.Vanilyayıda bu karışıma ekleyip çırpmayı durdurun..Bittiğinde akıcı olmamalı katılaşmış parlak ve ipeksi olmalı..


Elediğiniz şekerli un karışımını bir spatula yardımıyla birkaç seferde ekleyin.Çikolata parçalarınızı en son ekleyip şöyle bir karıştırın.Yumurta akları çırpmanın etkisiyle ısınıyor ve çikolatayı erken eklerseniz erimeye başlıyorlar bilginize..

12'li kalıbınıza harcı paylaştırın,ön ısıtmalı 180 derece fırında 16-18 dakika pişirin.Tel ızgara üzerine alıp soğutun.



angel food cupcake with chocolate





CHOCOLATE CREAM CHEESE FROSTİNG / KREM PEYNİRLİ ÇİKOLATALI KREMA


36 adet orta boy cupcake için;


1 cup pudra şekeri

340 gr iyi kalite bitter çikolata

675 gr krem peynir 


*Krem peynir olarak Yörsan White kullanıyorum,bulabildiğim en susuzu kendileri..


Çikolatayı benmari usülü eritip 10-15 dakika tezgahta sıcaklığının geçmesini bekleyin.Diğer tarafta krem peynir ve pudra şekerini yaklaşık 4 dakika çırpın.Mixerinizin hızını düşürüp çikolatayı ekleyin ve homojenize olduğunda durun.

Ben bu tarifin üçte birini sütlü çikolata ile uyguladım,pudra şekeri eklemedim ve krem peyniri azalttım.Yalnız buzdolabına kaldırmıştım haliyle katılaşmış süslemeside gelişi güzel oldu..



cream cheese milk chocolate fiilling




Bu pasta ise aynı kremadan dolgu yapılıp servis edildi açıkçası ara krema olarak bu kekle uyumu tam..

Kek tarifi için..

Kaplama kreması için..



Sevgilerimle..


gokche!