18.GÜN : PERFECT PARTY CAKE / LİMONLU VE FRAMBUAZLI PASTA

dorie's perfect party cake_4






Artan yumurta aklarınızı bir cam kaseye koyun ve buzluğunuza kaldırın demiştim çok kez ve onlara uygun tarifleri bir bir yayınlayacağımı söylemiştim..İşte bu tarifte Dorie’nin kitabında yakaladığım lezzetli bir tarif..Eğer artan yumurta aklarınızı kullanacaksanız ve bu buzluktan çıkardıklarınızsa cam kasenizin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin..
Bu keki iki kez pişirdim o yüzden iki farklı pastanın fotoğrafları yazı içerisinde görülecek..Yalnız ben dış kaplamasına buttercream kullanmadım kendi yaptığım çırpılmış kremayı kullandım..




dorie's perfect party cake_1





PERFECT PARTY CAKE / MÜKEMMEL PARTİ KEKİ / LİMONLU VE FRAMBUAZLI PASTA







2 + ¼ cup kek un


1 tbsp kabartma tozu


½ tsp tuz


1+1/4 cup tam yağlı süt veya buttermilk


4 iri yumurta akı


1.5 cup toz şeker


2 tsp rendelenmiş limon kabuğu


113 gr tereyağ oda sıcaklığında


½ tsp limon aroması






Ara katmanları için:


2/3 cup frambuaz reçeli {çekirdeklerini süzüp ayırın}









dorie's perfect party cake_layer





Süt ve yumurta aklarını bir kapta çırpmaya başlayın.



Diğer bir kapta şeker ve limon kabuklarını parmaklarınızla ovun bu sayede limon aromasının daha baskınlaştıracaksınız. Ardından tereyağını ekleyip 3 dakika kadar orta hızda çırpın,krema kıvamına gelmeli.Sonrasında limon aroması ve kek unun çeyrek miktarını ekleyin.


Bu aşamadan kalan kuru karışımları bir kaba alıp bir kuru karışımdan bir yumurta-süt karışımdan tereyağlı karışıma ekleyerek yaklaşık 2 dakika çırpın. Karışım homojenize olduğunda çırpmayı durdurun.


20-22 cmlik 2 adet kek kalıbınızın tabanını yağlayıp unladıktan ya da yağlı kağıt serdikten sonra ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Piştikten sonra bir tel ızgarada 5 dakika bekletip kalıbından çıkardığınız keki aynı tel ızgaraya ters çevirip ki içe çökme yapmasın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Eğer vaktiniz varsa ertesi günü kullanın.Bu kekin bir diğer güzel yanı streç filme soğuduktan sonra sarıp buzlukta 2 ay kadar bekletebilmeniz..


Kremayı şuradaki tarife göre hazırlayın..














Kekleri ikişer pata ayırıp dört pat elde edin. Birinci patı tabağınızın merkezine bir miktar krema sürüp yerleştirin. Ardından frambuaz reçelinizin üçte birini bu pata sürüp üzerine çeyrek cup krema sürün. Tüm patları bu şekilde bitirdikten sonra kalan krema ile pastanızın dışını sıvayın. Süsleme kısmında Dorie hindistan cevizi kullanmıştı ben birinde Kahve Dünyasından aldığım frambuazlı çıtırları birinde de elimde ki renkli sprinkleları kullandım. Servis edene kadar buzdolabında kapalı bir kapta bekletin ve dilimlerken kaynar suya batırıp kuruladığınız bir bıçak kullanın..









Sevgilerimle..


gokche!