16.GÜN : ÇİKOLATALI KARAMEL KÜLÇELERİ

chocolate caramel cookie


 

Markete girdiğimde yeni gelen ürünleri denemek için muhakkak alırım..Bu çoğu zaman çikolatadır..Ama bu sefer Kent’in Caramela adındaki çikolata kaplı karamel şekerlerine rastladım..Gördüğümde ilk aklıma gelen kütüphanemdeki tarife uygun olduklarıydı.. Eve gelen ufaklıklara veririm kılıfında kendim için sepete attım..Paketi yarıladıktıktan sonra kurabiyeler aklıma düştü neyse ki tarifte ki miktardan biraz fazla pakette vardı..

Yapıldıktan sonraki düşüncem şu : sıcakken enfesler yalnız eriyen karamel damağınızı yakabilir.Bir bardak kahveye en lezzetli eşlikçiler olabilir kendileri..Kısaca : yapın,yiyin !


DSC02797




 

ÇİKOLATALI KARAMEL KÜLÇELERİ



Tarif Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri kitabından






1+ ¼ cup kendinden kabaran un


90 gr soğuk küp küp doğranmış tereyağ


¼ su bardağı ince çekilmiş şeker {toz şekerinizi rondoda birkaç kez çektirin}


1 yumurta sarısı


1 çay kaşığı vanilya aroması


14 tane çikolata kaplı karamel şekeri


Üzerine : kakao ve pudra şekeri





chocolate caramel cookie3



 




Bir rondoya un ve tereyağını koyup ekmek kırıntısı görüntüsüne gelene kadar çektirin.Ardından vanilya,şeker ve yumurtayı ekleyin.Hamur haline geldiğinde rondoyu durdurun yuvarlak form verip buzdolabında en az 30 dakika soğutun.
Soğuttuktan sonra hafif unlu yüzeyde hamuru açın ve 5 cmlik bir yuvarlak kalıp ile 28 adet yuvarlak kesin.Yağlı kağıt serili tepsinize 14 adet yuvarlağı yerleştirip karamel şekerlerini merkezine koyun üzerlerine kalan 14 adet yuvarlak hamuru yerleştirip kenarlarına hafifçe bastırın.


Ön ısıtmalı 200 derece fırında 10 dakika pişirin.Soğuması için tel ızgaraya alıp soğuduğunda pudra şekeri ve kakaoyu üzerine eleyin.




chocolate caramel cookie2



 

Birbiri ardına bombardıman tadında nice tariflerle efendim :)


Sevgilerimle..


gokche!