YENİ YIL YAKLAŞIRKEN...


dereotlu mahlepli peynirli kek 2


Yeni yıla sevinen, bunun uğruna İstanbul'un her köşesinde kart arayan, uzuuuuun postane kuyruklarına katlanan bir tipimdir..

Yılbaşı ağacı noel kavramım yok tabi ki ama yeni yıl benim için sevdiklerim, sıcak çikolata ve deliler gibi pencere önünde kar yağmasını izlemektir..Müthiş keyif alırım şayet bu üçü o gece benimleyse :)İstanbul'da şu sıralar kar yok gerçi..Daha yağmadı yana yakıla bekliyorum..

Hmm birde kitap biriktiriyorum sanki şuan okusam beni yiyeceklermiş gibi..Kendime notlar alıyorum kar eşliğinde okunacaklar diye! ;)


KAHVALTI KEKİ


3 iri yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı doğranmış dereotu

1/2 su bardağı sıvı yağ(zeytinyağ tercih sebebi)

1 yemek kaşığı mahlep

150 gr yarım yağlı peynir ezilmiş

1 tatlı kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


Yumurta yoğurt ve sıvı yağı çırpın..

Un mahlep ve kabartma tozunu ekleyin homojenize olduğunda dereotu + peyniri ekleyip düşük ayarda mixerle çırpın..

Orta boy baton kalıpta 175 derecede yaklasık 35-40 dakika pişirin..Kürdan testi yapmadan çıkarmayın :)





yogurt tatlısı





Herkesin kenarda köşede not ettiği bir yoğurt tatlısı vardır :) Annemin defterine sanırım teyzem kazandırmış bu hafif tatlıyı...



YOĞURT TATLISI


1 çay bardağı toz şeker

3 yumurta

3 kahve fincanı yoğurt

3 kahve fincanı un

3 kahve fincanı irmik

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu


şerbet :

1 kg toz şeker

1 lt su

1/4 limon suyu


** Çay bardağı ve türk kahvesi fincanı klasik standart boy!


Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın yoğurt ve sıvı yağı ekleyin ardından un kabartma tozu ve irmiği ekleyip yağladığınız 25-30 cmlik yuvarlak borcama dökün.

Şeker ve suyu kısık ateşte önce homojenize edin.Kaynamaya başlayınca yaklaşık 15 dakika kadar koyu kıvama gelmesini bekleyin limon suyunu sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatın ocaktan alın.

Tatlı ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün, antep fıstığı ve hindistan cevizi ile servis edin..



Sevgilerimle..

gokche!