ŞEB-İ ARUZ....


Bugün Hz.Mevlana'nın vefatı daha doğrusu doğumu..Ruhum daha bir farklı,daha bir dingin sanki..Şems var aklımda.. Nasıl bir aşk diyorum nasıl bir sevda..Onları ortak paydada bambaşka dünyalara boyutlara sürükleyen..

Uzun uzun düşünüyorum..Gerilerden bir ney iniltisi geliyor kulağıma..

Kaçamam..Dinlemem için orada sanki..

Tüm dünyayı aşka aşık edende o, 'HİÇ' olma yolunda olanda..

Mesnevi kendi içinde kapıları olan bir saray..Bir kapı diğerini açarken sanki sarayın en güzel en mükemmel noktasına uçtuğunuzu hissedeceğiniz bir sevda..(Cemal Nur Sargut'un neşesiyle heyecanlıyla anlattığı Mesnevi'yi dinlemelisiniz..)

Şimdi tekrar soruyorum kendime..

Elif Şafak'ın Aşk romanını birkaç kez daha okuyup(her kelimesini hemen bitmesin diye dua ederek) Mesneviyi tutabilirmi ellerim? En azından 'HİÇ' olabilirmiyim?

Bilemiyorum..


Bunca laftan sonra tarif paylaşılır mı ya! eşliğinde bir kızma seansına girdiniz biliyorum..Kızmayın Şeb'i Aruz dediğimiz hüzün değil bir kutlama değil midir aslında? :)




dereotlu poğaça




DEREOTLU POĞAÇA


150 gr tereyağ oda sıcaklığında

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı yoğurt

1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)

1 paket dr oetker çeşnili kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 su bardağı kıyılmış dereotu


Islak malzemeleri bir tarafta karışıtırın üstüne unu ve kabartma tozunu ekleyin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın tepsiye dizin, üstüne yumurta sarısını ve çörek otunu serpin.

170 derecede 20 dakika pişirin.

**Eğer kıyır kıyır olmasın derseniz kabartma tozunun çeşnili olan çeşidini kullanmayın.





chocolate balls




ÇİKİTOP / BİSKUVİLİ TOPLAR

**Tarifte bazı hatalar vardı düzelttim bilginize!

2 paket pötibör biskuvi(teklilerden)

3 yemek kaşığı kakao

125 gr margarin

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

H.cevizi


Biskuvileri bir kaba kırın,üzerine kakaoyu dökün.

Süt yağ ve şekeri bir sos tenceresinde eritin ve biskuvilerin üzerine ılık haldeyken dökün.

Harcınız ele yapışır haldeyse biraz buzdolabında bekletin, cevizden biraz daha küçük toplar yapın h.cevizine bulayın.




fındıkle mekik





FINDIK EZMELİ KEK


**Fındıklı mekik tadında..


1 çay bardağı krema

3 yemek kaşığı fındık ezmesi (bahsettiğim Giresun'a has bir lezzet)

1 iri yumurta

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat


Islak malzemeleri bir kenarda çırpın kuru olanları bir tarafta tel çırpıcı ile karışıtırın.

İki karışımı birbirine yedirip muffin kalıplarına paylaştırın.

175 derecede 15-20 dakika pişirin..





Sevgilerimle..


gokche!