TATLISIZ HAYAT OLMAZ..DEĞİL Mİ?

DSC05810


Evet olmaz :)

Sütlü tatlı diyince bende yaz kış akan sular duru hele içinde irmik varsa ayrı bir lezzetlidir benim için ama bugün irmikten ziyade daha çok hemen el altında bulunanlarla yapılanlar hakkında bilgi vereyim istiyorum..




DSC06143DSC05804DSC05613







Soldaki fotoğraf :


PRENSES TATLISI



1 paket pötibör biskuvi

1 paket puding

1 paket krem şanti

Kakao süsleme şekerleri

Süt(~700ml)



Orta boy bir kalıba biskuvileri dizin pişirdiğiniz pudingi üzerine dökün soguyunca krem şantiyi üzerine ekleyip servis esnasında kakao serpin



Ortada ki fotoğraf


PİRİNÇ UNLU MUHALLEBİ


**Şimdi güleceksiniz sen bebekmisin bu tarif ne böyle diye inanılmaz derecede seviyorum bu muhallebiyi ;)


2 su bardagı süt

3 yemek kasıgı tepeleme pirinç unu

1/2 su bardağı toz şeker

Sütten yarım su bardagı alın ve pirinç unuyle açın(şimdi bu kelimede ne diyen arkadaşlar açmak daha çok toz gıdanın sıvı gıdaya daha çabuk işlemesi için oluşturulan bir kelimedir) sos tencerenize kalan sütü ve şekeride ekleyin muhallebi kıvamına gelince kalıplara bölüştürüp(4 mini kup) oda sıcaklıgına getirin ardından buzdolabına kaldırın serviste çilek ve file antep fıstıgı işinizi fazlasıyla görecektir..



Sağda ki fotoğraf


VANİLYALI PUDİNG


**Anne tarifleri sevenler için ;)

1lt süt

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yumurta

1 su bardağı şeker

2 paket vanilya veya 1/4 vanilya havyarı(vanilya çubugunun içinde ki kısım)

1 yemek kasıgı tereyag(crisco/margarin tercihe gore)


1 su bardagı süt ile un ve nişastayı karıştırın (açın) geri kalan sütü üzerine ekleyin diğer tarafta şeker ve yumurtayı bir çatal ile çırpın ve tüm bu karısımları birleştirin muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın vanilyaları ve tereyagını ekleyin mixer ile cırpıp(köpüğümsü kıvam için) kuplara doldurun


**Ben sogudugunda hazır meyve sosu bi top Carte D'or Meyve Şöleni ki bence en çok yakışanı bu çeşidi:) ve rulo gofretlerle servis ettim..Küçük kuplarda servis etmeniz tavsiyemdir..




DSC05414kupta pratik





Soldaki fotoğraf :


KİRAZLI KEKLİ PRATİK TATLI



2 su bardagı kadar kek kırntısı

2 paket çikolatalı puding ve süt

Bolca kiraz (yaklasık 7-8 adet bütün gerisi minik dogranmıs)


Pudingi pişirin orta boy kare borcama dökün ve sogudugunda ustunü kaplayacak kadar kiraz parçalarını serpin üstüne kek kırıntıları ile kaplayın en üstü bütün kirazları koyun servis yapın (fotografta kestiğim kiraz parçaları ile yapmıstım)



Sağda ki fotoğraf :


FİNCANDA TATLI


1 paket vişneli çikolatalı gourmet puding(veya istediğiniz bir çeşit) ve süt

1 paket krem şanti ve süt

1 su bardagı hindistan cevizi

Çikolata kırıgı


Pudingi ve şantiyi ayrı ayrı hazırlayın ve puding sogudugunda şanti ile karıstırın hindistan cevizinide ekleyin kuplara bölüştürün ve çikolata kırıgı ile süsleyin



Bu kadar tarif sizede yeter değil mi ? :)


Sevgilerimle..


gokche!