KEFİRLİ KEK


Kefirli kek; ertesi gün çok yumuşak ve kefirin hiç belli değil.. Evde kefirmi var deneyin derim:)



kefirli kek



KEFİRLİ KEK


20-22 cmlik kalp kalıpta 180 derecede 40-45 dakika

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı kefir

1 su bardağı sıvı yag

3 yemek kasıgı dolu dolu kakao

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


yumurta ve sekeri çırpın

üstüne kefir ve sıvı yagı ekleyip homojenize edin

en son un kakao ve kabartma tozunu eleyip ekleyin ve çırpın

önceden ısıtılmıs fırına yaglanmıs kalıptaki kekinizi verin

ılındıktan sonra servis yapın ertesi güne agzı kapalı bir kapta beklettiğinizde yumusacık oldugunu farkedeceksiniz



sevgilerimle..



gokche!