MANTAR KURABİYE




mantar kurabiye




MANTAR KURABİYE



150 gr margarin

4 yemek kasıgı tepeleme toz şeker

3 yemek kaşığı tepeleme un

250 gr mısır nişastası

1 paket kabartma tozu

1 su şişesi kapağı :)

1 tatlı kasıgı dolusu kakao


margarinle şekeri birbirine iyice yedirin ve mısır nişastasını yavas yavas ekleyerek bitirdiğinizde una geçin kabartma tozunuda ekleyip yumusak bir hamur elde edin
cevizden biraz ufak toplar yapın ve şişe kapağını kakaoya bulayıp kurabiyelerin ustune hafifçe bastırın benim gibi yuklenirseniz fotografta ki gibi fazla yayılırlar :)

180 derecede ustu beyaz kalacak sekilde pişirin


oktay ustanınki;

250 gr margarin

1 su bardagı pudra sekeri

2 su bardagın un

2 su bardagı bugday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kasıgı kakao ve 1 su şisesinin kapağı :)

aynı methodla yapıp 170 derecede 20-25 dakika pişirilecek


Sevgiler..



gokche!