ÇİFTE PEYNİRLİ MUFFİN , MEKSİKA FASULYELİ YAZ SALATASI VE TAVUK GÖĞSÜ (EN YALANCISINDAN) :)

Bu muffinler babamın (birde evin :)) favorisi...Elde peynir kalınca oktay ustanın bu tarifini denemek kaçınılmaz oldu..Yalnız ben birazcık değiştirdim :)

Salata ise tamamen annem ayşe ve benim hayal gücümüze bağlı..Lezzetlimi evet..Doyurucumu evet..Malum yaz geliyor salatalara tam gaz devam etmeli yoksa kötü olacak..

Tavuk göğsü ise annemin..Kendileri bayağı bir yalancı :) Ama oldukça pratik.. Pasta ara katında kullanmam gerektiğini düşünüyorum..Dilerseniz tarçın antep fıstıgı fındık badem dilerseniz çikolatalı sos (ki biz evde bitteri azıcık suyla eritip döküyoruz üstüne) meyveli sos hepsinede yakışıyor..





meksika fasulyelibir ısırık




ÇİFTE PEYNİRLİ MUFFİN



3 yumurta

2 yemek kaşığı dolusu yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

100 gr beyaz peynir

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


isteğe göre dereotu, taze soğan, maydanoz (1/2 su bardağı maydanoz kullandım ,evdekiler pek sevmiyor diye az kattım ama 1 su bardağı tam olacaktır)


yumurta yogurt ve sıvı yagı iyice cırpın

ardından un ve kabartma tozunu koyun ve homojenize oldugu an durun

en son ezilmiş peynir ve kıyılmıs maydanozunuzuda ekleyin ve karıstırın

kıvamı koyu olacak şüphelenmeyin :)


170 derecede ön ısıtmalı fırında 15 dakika pişirin üstü kızarınca olmuş demektir... ayrıca üstüne labne peyniri ile süsleme yapılmıştı çifte peynirli bu yüzden ama ben sabah yaptıgımdan o kadar sabırlı olamadı ev ahalisi :)


MEKSİKA FASULYELİ YAZ SALATASI


7 adet ufak ufak doğranıp pişirilmiş kokteyl sosis

1 kutu konserve meksika fasulyesi

1 su bardagı minik minik haşlanmış patates

3/4 su bardağı minik minik haşlanmış havuç


Pişirdiğiniz ve haşladıklarınızı ılıtın ve karıştırıp servis tabağına alın..Dilerseniz üstüne kıyılmış dereotu serpiştirin..




tavuk göğsütavuk göğsü





TAVUK GÖĞSÜ 


13 yemek kaşığı hafif tepeleme şeker (bu kısmı kendi damak tadınıza gore de ayarlayabilirsiniz)

3 yemek kasıgı tepeleme un

2 paket vanilin veya 1/2 vanilya cubugu

1 yemek kaşığı tereyag/ margarin

1 lt süt (5 su bardağı)


Sos tenceresine unu alın biraz kavurun ki kokusu tadı tatlı içinde belli olmasın max 3 dakka sürecek

üstüne sütü döküp(vanilya cubugu burda devreye girecek ama vanilin kullanacaksanız en son ocaktan aldıktan sonra ekleyip çırpın) iyice karısıtırın ve şekeri eklemeye başlayın

hepsi karıstıktan sonra gözgöz olana kadar ocakta bekletin

katı yagıda ekleyip ocaktan alın çırpmadan once vanilinide ekleyin ve kablara/kaba dökün

önce oda ısısında ılıtın sonrada buzdolabın kaldırın..

çırpmak gerçekten dokusunu değiştiriyor bilginize..



Sevgiler..

gokche!