İRMİK SEVDASI VE SONRASI..







BÜLBÜL KONAĞI

~20 - 25 adet


hamur;

125 gr margarin/tereyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

2 tane yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı irmik

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşıgı k.tozu

1 paket vanilin(opsiyonel)

aldıgı kadar un(çok fazla almadı bende 2-2.5 bardak kadardı yanlıs hatırlamıyorsam)


şerbet;


4 su bardagı su

4 su bardagı şeker

2 yemek kaşıgı limon suyu


ortasına;

ben yarım veya ceyrek ceviz koydum siz fındık fıstık vs koyabilirsiniz



180 derece fırında üstü kızarana kadar


margarin ve p.şekerini iyice çırpın

ustune yogurt sıvı yagı ve sirkeyi ekleyip devam edin

1 yumurta ekleyip irmiğide ekleyin

unu yavas yavas ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin ve 20-30 dakika dinlenmeye bırakın

diğer yumurtanın sarısını ayrı beyazını ayrı bir kaseye koyun

hamur dinlendikten sonra eşit iki parçaya ayırın ve yarım cm kalınlıgında hamuru açın

ilk parçadan 1 cay bardagı/o boyutta yuvarlak bir kopat ile yuvarlak şekiller elde edin yaglanmıs /yaglı kagıt serili tepsinize biraz aralıklı şekilde dizin

kalan hamurdan yine aynı şekilleri elde edip minik bir su şişesi kapagı ile ortasına delikler acın

ortası delik olan bu yuvarlakları yumurta akına bulayın ve diğer tepsiye dizdiğin yuvarlak hamurlara yapıştırın

bu sekilde tum hamuru bitirince halka kısımlara resimdeki gibi yumurta sarısını sürün ve fırına verin

şerbeti hazırlayın ve sıcak tatlı sıcak şerbet şeklinde tatlandırıp ortasına cevizleri yerleştirin




sevgilerimle..


gokche!