TAHİNLİ KEK

Bozkırın kavrulmuş susamdan yapılan azcık acımsı ve ama yogun kıvamlı(ki pekmez köpük-iç anadoluya has bir tatlı- reçel bal marmelatla nefis oluyor) mis gibi susam kokulu bir tahini var..kekin renginin koyu olması bu sebepten..







TAHİNLİ KEK

2 yumurta

2 su bardagı şeker

1 su bardağı yogurt

1 su bardagı tahin

125 gr erimiş tereyağ

2.5 su bardagı un

1 paket k.tozu


yaplışı;


şeker yumurta krema kıvamına gelesiye çırpılacak

üstüne yoğurt ve tahin eklenecek homjenleşene kadar çırpılıp,

un + k.tozu elenerek eklenecek bu karısımda homojenleştirilecek



180 derecede 30-45 dakika arası bir zaman diliminde pişirilecek(30 dakka sonrası kontrol edilmeli kurdan testi ile)

benim kullandıgım yuvarlak tepsi 30 cm çapındaydı dilimler ince gorunebilir..ama yogun kıvamlı kek oldugunu unutmayın..


HAYIRLI BAYRAMLAR DİLİYORUM...



sevgiler...



gokche!

YAĞSIZ BROWNİE








 










 


evet bu brownie ve neredeyse yağsız..
dünyanın en guzel kurabiyeleri kitabından milyonlarca mukemmel tariften biri..içindeki kakao oranı yuksek gelmesin ıslak kıvamda nerdeyse çikolata yiyorum dedirtcek cinsten..

YAĞSIZ BROWNİE


100gr/1 su bardağı un

2.5ml/1 çay kaşıgı kabartma tozu

45ml/3 yemek kaşığı kakao

200gr/1 su bardağı şeker

100ml/1/2 su bardağı düşük yağlı ya da doğal yoğurt(ben annemin evde yaptığı yogurttan kullandım)

2 yumurta

5ml/1 tatlı kaşığı vanilya

25ml/1.5 yemek kaşığı bitkisel yağ


16 kare dilim

fırını 180 derece ıstın..20 cm boyutunda kare kek tepsissine(kare borcam kullandım)

kuru malzemeleri eleyin üstüne sırasırla şeker,yogurt,yumurta,vanilya,bitkisel yağı ekleyin

homojenleşene kadar çırpın ve fırına verip yaklasık 25 dakika sonunda pişecektir


Sevgilerimle..


gokche!